Οργή στη Μεγάλη Βρετανία από ομοφοβικό παραλήρημα επιβάτη του μετρό εναντίον μιας drag queen

Οργή στη Μεγάλη Βρετανία από ομοφοβικό παραλήρημα επιβάτη του μετρό εναντίον μιας drag queen

Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει έναν άνδρα να εκτοξεύει ένα ομοφοβικό παραλήρημα κατά ενός ομοφυλόφιλου επιβάτη ο οποίος βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί μια drag queen που φέρεται να έπεσε θύμα λεκτικής κακοποίησης.

Όπως αποκαλύπτει η Dailymail, ο Ryan Mahon, γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεφε σπίτι του με το μετρό στη γραμμή του Piccadilly, όταν έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού: Ένας επιβάτης φώναζε εναντίον μιας drag queen.

Επέλεξε να υπερασπιστεί το θύμα, επειδή, όπως είπε «οι διακρίσεις, η μισαλλοδοξία και η αθλιότητα, είναι άρρωστο και λάθος". Ωστόσο, ο μαινόμενος επιβάτης στράφηκε εναντίον του Mahon προς τον οποίο χρησιμοποίησε χυδαίες προσβολές επί τρίλεπτο.

Ο εξαγριωμένος επιβάτης επιτίθεται κατά του Mahon με βρισιές ενώ κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: "Ο Θεός δεν μας έπλασε τους άνδρες για να γίνουμε ομοφυλόφιλοι. Αλλά να χρησιμοποιούμε τις γυναίκες για αναπαραγωγή".

Παρά τον έντονο διάλογο ο Mahon εύχεται στον αγριεμένο επιβάτη: "Απολαύστε τη ζωή σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα".

Ο Mahon κατέγραψε το περιστατικό στο κινητό του τηλέφωνο και αργότερα το ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, μαζί με μια εξήγηση του τι συνέβη - όπου έχει προβληθεί σχεδόν 30.000 φορές.

"Ο τύπος στο βίντεο φαίνεται να πιστεύει ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι άρρωστος και λάθος. Νομίζω ότι οι διακρίσεις, μισαλλοδοξία και γενικά η αθλιότητα, είναι άρρωστο και λάθος. Φαίνεται να πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν αρνητική επίδραση στο παιδί του» και συμπλήρωσε απογοητευμένος:

"Το πιο απογοητευτικό πράγμα ήταν ότι ένας ολόκληρος συρμός του μετρό, γεμάτο μάρτυρες που είσαν τι συνέβαινε και ήμουν ο μόνος που είπε ανοικτά τη γνώμη του".

Η Αστυνομία μεταφορών της Βρετανίας, ειδοποιήθηκε όταν δημοσιεύτηκε το βίντεο και τώρα ερευνά το περιστατικό.

Η British Transport Police (Βρετανική Αστυνομία Συγκοινωνιών) χαρακτήρισε τη σκηνή ως "εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά".

Ο "σκιώδης" υπουργός Δικαιοσύνης του Εργατικού Κόμματος Karl Turner έγραψε στο twitter: "Απαιτείται μηδενική ανοχή στη θρησκευτική, σεξουαλική ή ρατσιστική επίθεση είτε λεκτική είτε σωματική".

Δημοφιλή