Ξεβράζει πτώματα η θάλασσα σε νησιά του Αιγαίου

Ξεβράζει πτώματα η θάλασσα σε νησιά του Αιγαίου
Eurokinissi

Οι σοροί τεσσάρων προσφύγων-μεταναστών, μεταξύ των οποίων και ενός μικρού κοριτσιού, εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, σε θαλάσσιες περιοχές τριών νησιών του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα σοροί δύο γυναικών εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Ψιλή Άμμου στους Φούρνους και στην παραλία Αυλακίου στην Ικαρία.

Επίσης τις πρωινές ώρες της Τρίτης εντοπίστηκε στην παραλία Αγκινόφα στην Ικαρία και η σορός ενός μικρού κοριτσιού σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Το άτυχο κοριτσάκι ήταν περίπου ύψους 1,35, και ηλικίας περίπου 7-10 ετών, με μαύρα μακριά μαλλιά. Έφερε γάντια παιδικά χρώματος ροζ, μποτάκια, μπουφάν φούξια και μπλε σωσίβιο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας.

Εξάλλου μεσημβρινές ώρες τη Δευτέρα, στη θαλάσσια περιοχή Φανερωμένης Τήνου εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα που πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη οι τουρκικές αρχές εντόπισαν σε τουρκική παραλία τα πτώματα 34 προσφύγων - μεταξύ των οποίων τρία παιδιά- που πνίγηκαν όταν βυθίστηκαν τα σκάφη που τους μετέφερε από τις τουρκικές ακτές προς τη Λέσβο.

Δημοφιλή