Η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ στον Ελαιώνα: «Η Ελλάδα έχει δώσει το πιο σημαντικό μάθημα, αυτό της ανθρωπιάς»

Η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ στον Ελαιώνα: «Η Ελλάδα έχει δώσει το πιο σημαντικό μάθημα, αυτό της ανθρωπιάς»
Nikos Libertas SOOC

Ανεκτίμητο είναι το μάθημα ανθρωπιάς που δείχνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο με τη στάση της προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τόνισε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός, πολιτικός, αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Βανέσα Ρέντγκρεϊβ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη οι υπόλοιπες κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το προσφυγικό.

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους ανθρώπους των νησιών και τους εθελοντές από όλο τον κόσμο που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ο καθένας στη χώρα του να πιέσει την κυβέρνησή του για πιο θετική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Την κ. Ρέντγκρεϊβ συνόδεψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ηθοποιός Μιμή Ντενίση και ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Μάρτιν Σέρμαν, οι οποίοι συζήτησαν με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα, για τις προοπτικές που υπάρχουν, για τους ανθρώπους που δεν γίνονται δεκτοί ως πρόσφυγες και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και άλλα θέματα.

Αύριο, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, η κ. Ρέντγκρεϊβ και ο κ. Σέρμαν θα παρακολουθήσουν την παράσταση της κ. Ντενίση «Σμύρνη μου, αγαπημένη», που αναφέρεται στους πρόσφυγες που ήρθαν από τη Σμύρνη.

Vanessa Redgrave

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)