Γεροβασίλη: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει προοπτική αύξησης των συντάξεων από το 2018

Γεροβασίλη: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει προοπτική αύξησης των συντάξεων από το 2018
sooc

Η κυβέρνηση με την πρόταση που κατέθεσε για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιμένει με δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τονίζει «για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται σε αντίθεση με ότι συνέβη τα τελευταία χρόνια που οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 40 και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά 50%».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η κ.Γεροβασίλη, η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1480 Ευρώ και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία είχε φτάσει τα 863 ευρώ και διερωτήθηκε: «Που ήταν τότε ο κύριος Πλακιωτάκης και η κυρία Γεννηματά;» για να συμπληρώσει: «Έχουν τελικά πολύ θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος που διέλυσαν εκείνοι. Καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της Τρόικας. Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές και να απαντήσουν: Πρέπει να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές ώστε να αποφύγουμε την μείωση ή πρέπει πάλι να πληρώσουν την κρίση τα συνήθη υποζύγια. Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου και εμείς το έχουμε απαντήσει. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά», κατέληξε.

Πλακιωτάκης: Η Γεροβασίλη εμπαίζει τον λαό

Επίθεση κατά της Όλγας Γεροβασίλη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατηγορώντας την κυβερνητική εκπρόσωπο ότι «πιστή στη γραμμή του κ. Τσίπρα, εμπαίζει τον ελληνικό λαό».

«Τα όσα υποστήριξε η κα Γεροβασίλη σχετικά με τα περί μη μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της προοπτικής των συνταξιούχων, μόνο θυμηδία προκαλούν. Η κα Γεροβασίλη πιστή στη γραμμή του κ. Τσίπρα, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του λόγια χωρίς αντίκρισμα και για εσωτερική κατανάλωση. Θα της θυμίσουμε, ότι τον τελευταίο χρόνο, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, πολλές φορές δεσμεύτηκαν απέναντι στον ελληνικό λαό και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Καλό θα είναι, η κα Γεροβασίλη πριν κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για τη πολιτική της, να απαντήσει στον ελληνικό λαό γιατί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του:

1.Δεν έσκισαν το μνημόνιο ακόμη, όπως είχαν υποσχεθεί;

2.Γιατί δεν έδιωξαν ακόμη τους κακούς Τροϊκανούς και συναντώνται τακτικά μαζί τους στις σουίτες του Χίλτον;

3.Γιατί δεν κατήργησαν ακόμη τον ΈΝΦΙΑ;

4.Γιατί έκλεισαν οι τράπεζες, ενώ δεσμεύονταν για το αντίθετο;

5.Γιατί εφαρμόστηκαν τα capital controls, ενώ δεσμεύονταν ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο;

6.Γιατί απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας, ενώ δεσμεύονταν ότι δε θα επιτρέψουν να πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη;

7.Γιατί έδωσαν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των ξένων funds;

8.Γιατί δεν έχουν δώσει ακόμη τη 13η σύνταξη όπως υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό;

9.Γιατί δεν επανέφεραν ακόμη τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ;»

«Δυστυχώς, για το κ. Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησής του, η πραγματικότητα μαρτυρά την αλήθεια και αποδεικνύει τη γύμνια της πολιτικής τους. Ενώ, η κυβέρνηση ταυτίστηκε πλήρως με τους δανειστές, έχει το θράσος να καταγγέλλει άλλους για όσα η ίδια διαπράττει».

Δημοφιλή