Νέο ντοκιμαντέρ εξιστορεί τις ζωές του πιο διάσημου ζευγαριού παρανόμων, Bonnie και Clyde

Νέο ντοκιμαντέρ εξιστορεί τις ζωές του πιο διάσημου ζευγαριού παρανόμων, Bonnie και Clyde

Η Bonnie Parker και ο Clyde Barrow αποτελούν μέχρι και σήμερα το πιο γνωστό ζευγάρι παρανόμων. Στις ΗΠΑ τα ονόματα και η δράση τους, το διαρκές ανθρωποκυνηγητό από από τις αρχές αλλά και ο θάνατός τους, μέσα σε μια «βροχή» από σφαίρες συνεχίζουν να εξάπτουν τη φαντασία.

Το θρυλικό ζευγάρι, απεβίωσε – ο ένας δίπλα στον άλλο- το 1935 ενώ η παράνομη δράση τους είχε ξεκινήσει το 1931. Ερευνητές, αναζητούν μέχρι και σήμερα στοιχεία τόσο για πενταετή πορεία τους στα μονοπάτια της παρανομίας όσο όμως και για τη ζωή τους πριν γνωριστούν και ξεκινήσουν τις ληστείες, δολοφονώντας στο μεταξύ τουλάχιστον εννέα αστυνομικούς.

Τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ του PBS American Express Experience έρχεται να ρίξει φως στα χρόνια πριν την γνωριμία τους, παιδικά και εφηβικά. Τόσο η Bonnie όσο και ο Clyde ήταν παιδιά της δεκαετίας του '20, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Τέξας, σε συνθήκες φτώχειας ενώ η περίοδος της Μεγάλης Ύφεσης τους στέρησε κάθε ελπίδα για όνειρα.

Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις 19 Ιανουαρίου- αλλά ήδη έχει κυκλοφορήσει και μπορείτε να δείτε το clip των 2,5 λεπτών- εστιάζει ιδιαίτερα σε αυτή ακριβώς την περίοδο, που και οι δύο αναζητούσαν διεξόδους, για να ξεφύγουν από την ανέχεια. Αυτή η αναζήτηση και η απόγνωση φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, και ο καθοριστικός παράγοντας για να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να επιλέξουν να ακολουθήσουν το δρόμο της παρανομίας.

H μεγαλύτερη δε «αλλαγή» ήταν αυτή της Bonnie, η οποία ήταν μια καλή μαθήτρια σε μια κακοποιημένη σύζυγο, χωρίς διεξόδους που σε ηλικία μόλις 20 ετών ξεκίνησε μια καριέρα στο έγκλημα ακολουθώντας τον άνδρα που πίστευε πως θα της χάριζε όσα ποθούσε, τον Clyde.

Φυσικά για το παρελθόν όσο και για τη δράση του διαβόητου ζευγαριού, έχουν γραφτεί πολλά, όπως για τον Clyde που πολλοί έχουν υποστηρίξει πως μετά τη σύλληψή του για ζωοκλοπή, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατά τα έξι χρόνια που ήταν φυλακή, γεγονός στο οποίο αποδίδουν την βίαιη συμπεριφορά του.

Η ιστορία των δύο νεαρών, που ήταν συνεργοί και εραστές, ενέπνευσε και τους δημιουργούς του Hollywood, με τους Warren Beatty, Faye Dunaway να ενσαρκώνουν το 1967 στη μεγάλη οθόνη τους δύο ήρωες της ταινίας, Bonnie and Clyde, του Arthur Penn.

Δημοφιλή