Ρατσισμό σε βάρος δύο Παλαιστίνιων επιβατών σε πτήση της Aegean καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση

Ρατσισμό σε βάρος δύο Παλαιστίνιων επιβατών σε πτήση της Aegean καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση
MSN 3302A321-232AEGEAN AIRLINESDUSEX KINGFISHER AIRLINES AS VT-KFY / OE-ICK
MSN 3302A321-232AEGEAN AIRLINESDUSEX KINGFISHER AIRLINES AS VT-KFY / OE-ICK
airlines470/Flickr

Η Παλαιστινιακή Αρχή εξέφρασε σήμερα Τετάρτη την αγανάκτησή της για τη διαμαρτυρία ισραηλινών επιβατών σε αεροσκάφος της Aegean που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα – Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν δύο άνδρες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος επειδή (οι Ισραηλινοί) εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν από την στην Αθήνα να δράσει και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες «ρατσιστικές» ενέργειες,

«Είμαστε αγανακτισμένοι για τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις τις οποίες υπέστησαν δύο Παλαιστίνιοι εκ μέρους του προσωπικού καμπίνας της (αεροπορικής εταιρίας) Aegean», η οποία «υποχώρησε στις πιέσεις των ισραηλινών επιβατών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σάεμπ Έρεκατ.

«Η φρικτή συμπεριφορά των ισραηλινών επιβατών θυμίζει τα χειρότερα χρόνια του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, κάτι που δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική που ακολουθεί η ισραηλινή κυβέρνηση εναντίον των Παλαιστινίων υπό το πρόσχημα της ασφάλειας», είπε.

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει σθεναρά εναντίον αυτών των ρατσιστικών ενεργειών και ιδιαίτερα να καταβάλει αποζημίωση στους δύο παλαιστίνιους επιβάτες», είπε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Δύο άνδρες, ένας Άραβας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος, με ισραηλινά διαβατήρια, αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από ένα αεροπλάνο της Aegean Airlines που θα τους μετέφερε από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ την Κυριακή, όταν ισραηλινοί επιβάτες εξέφρασαν ανησυχία για την παρουσία τους στο ίδιο αεροσκάφος.

Η διαμαρτυρία, η οποία στην αρχή περιοριζόταν σε ορισμένα πρόσωπα, επεκτάθηκε σε 60 έως 70 επιβάτες. Τελικά παρά την αντίθεση του κυβερνήτη, οι δύο επιβάτες κατέληξαν να αποβιβαστούν.

Η Aegean, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στη HuffPost Greece, διευκρίνισε πως τους πρόσφερε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, τους αποζημίωσε και τους παρήχε νέα εισιτήρια για να συνεχίσουν το ταξίδι τους την επόμενη ημέρα αυτή τη φορά με την El Al. Ακόμη στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως «τους ευχαριστεί για την κατανόηση και τη συνεργασία τους».

Δημοφιλή