18χρονη από την Κολωνία δηλώνει ότι την παρενόχλησαν 30 άνδρες

18χρονη από την Κολωνία δηλώνει ότι την παρενόχλησαν 30 άνδρες

Τουλάχιστον εκατό είναι οι γυναίκες που κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία της Κολωνίας έπειτα από περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού N-TV μίλησε η 18χρονη Michelle η οποία και διηγήθηκε την τραυματική της εμπειρία, όταν μία ομάδα 30 "θυμωμένων" ανδρών την παρενόχλησε.

Η νεαρή είπε σοκαρισμένη: "Ήμασταν έντεκα φίλες και γύρω στις έντεκα βρισκόμασταν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό για να πάμε να δούμε τα πυροτεχνήματα και τότε ήταν που παρατηρήσαμε μία ομάδα ανδρών να βρίσκονται γύρω-γύρω. Καταφέραμε να πάμε στον καθεδρικό και θέλαμε να πάμε κοντά στο Μουσείο Ludwig για να δούμε τα πυροτεχνήματα κοντά στο ποτάμι, αλλά ξαφνικά μας περικύκλωσε μία ομάδα 20, 30 ανδρών" και πρόσθεσε: "Ήταν θυμωμένοι και έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι δε θα τραβούσαν καμία από εμάς μακριά. Μας έπιαναν και προσπαθήσαμε να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν".

Η αστυνομία του Ντίσελντορφ φοβάται ότι οι επιθέσεις μπορεί να συνδέονται με μια γνωστή εγκληματική συμμορία που αποτελείται από 2.000 άνδρες της Βόρειας Αφρικής και χρησιμοποιούν τη σεξουαλική κακοποίηση ως μέσο απόσπασης της προσοχής.

Η μαρτυρία της νεαρής ήρθε τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο της πόλης παραδέχθηκε ότι το κέντρο της πόλης είναι μια "απαγορευμένη ζώνη" για τις γυναίκες.

Η Michelle μιλώντας στο N-TV επισήμανε: "Όταν κατά τις 12:30 επιστρέψαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουμε το τρένο, διαπιστώσαμε πως υπήρχαν δεκάδες άνδρες που εκτόξευαν πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να τρομάξουμε και να χωριστούμε."

“Όταν έφτασα στην πλατφόρμα συνειδητοποίησα ότι το τραίνο μου δεν θα έφευγε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να γυρίσω πίσω, να περάσω μέσα από αυτή τη μάζα των ανδρών και να περπατήσω πέντε χιλιόμετρα για να πάω σπίτι μου”.

Ο Ralf Jaeger, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW) αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες της έρευνας, αλλά είπε ότι αναμένει «μια πολύ λεπτομερή έκθεση» αυτή την εβδομάδα από την αστυνομία.

Μέτα την μαρτυρία της Michelle ο δημοτικός σύμβουλος της Κολωνίας Judith Wolter έγραψε μια επιστολή καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης, προειδοποιώντας ότι το επερχόμενο καρναβάλι θα πρέπει να θεωρείται εξίσου επικίνδυνο.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενος μαρτυρίες αυτοπτών δήλωσε πως ομάδες περίπου 1.000 αντρών ηλικίας 15 έως 35 ετών "η εμφάνιση των οποίων έδειχνε πως είχαν αραβική ή βορειοαφρικανική καταγωγή", βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δημοφιλή