Παναθηναϊκός - Μάλαγα 68-66

Παναθηναϊκός - Μάλαγα 68-66
contra

Με τρίποντο του Φελντέιν 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο κακός Παναθηναϊκός νίκησε με 68-66 τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και πήρε το πρώτο ροζ φύλλο στο top-16. H ζώνη του Πλάθα έκανε μεγάλη ζημιά στους Κυπελλούχους που μπορούν να κρατήσουν μόνο τη νίκη.

Έτσι νίκησε

Με τον Χαραλαμπόπουλο στην αρχική πεντάδα ο Τζόρτζεβιτς έδωσε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης σ' όλους τους παίκτες του. Κόντρα στην επίμονη Μάλαγα πάντως ο Παναθηναϊκός ήθελε κάτι παραπάνω από τη φρεσκάδα του μικρού, γι' αυτό και η διαφορά έγινε μόλις μπήκε στο παιχνίδι ο Διαμαντίδη. Με έξι γρήγορους πόντους του αρχηγού οι Κυπελλούχοι πήγαν από το 15-13 στο 21-17 κρατώντας την ίδια τη Μάλαγα χαμηλά στα ριμπάουντ.

Οι Ανδαλουσιάνοι πάντως, με όπλο το περιφερειακό σουτ, εντόπισαν τους τρόπους για να μένουν στο ματς. Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 31-24 (με γκολ-φάουλ του Φελντέιν) η Μάλαγα επέστρεψε (33-33) γεγονός που φανέρωνε τη δυσκολία του ματς. Τα νούμερα πάντως του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο (18-14 ριμπάουντ, 10-7 ασίστ, μόλιος 6 λάθη) επέτρεπαν αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Οι πράσινοι ήθελαν να πάρουν περισσότερους πόντους από τους ψηλούς τους και το κατάφεραν στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ενώ με την αντίπαλη άμυνα να άνοιγε βρέθηκαν και ανοιχτά σουτ. Μ' ένα τέτοιο ο Πάβλοβιτς έκανε το 47-39, λίγο αργότερα η διαφορά ανέβηκε και στους 9 (48-39) αλλά και πάλι η Μάλαγα δεν άφησε το παιχνίδι να της ξεφύγει από τα χέρια. Ο Σμιθ ήταν ο άνθρωπος που κράτησε τους Ισπανούς μέσα στη διεκδίκηση της νίκης σ' αυτό το διάστημα (58-55).

Φυσικό και επόμενο ήταν κάποια στιγμή η Μάλαγα να περάσει και μπροστά. Με τρίποντο του Σουάρεθ, οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν με 61-62 στο 33' προκαλώντας εκνευρισμό και πίεση. Η ζώνη του Πλάθα δεν αντιμετωπίστηκε ώριμα από τον Παναθηναϊκό που άρχισε να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο χάνοντας κατοχές και... ψυχραιμία. Πλέον χρειαζόταν η ατομική πρωτοβουλία αφού οι γηπεδούχοι ήταν φανερά εκτός ρυθμού και εκτός πλάνου. Πέρα όμως από κάποιες λύσεις του Πάβλοβιτς ο Παναθηναϊκός δεν πήρε κάτι άλλο. Η Μάλαγα με τον Τόμας προηγήθηκε εκ νέου (64-66), στη συνέχεια έσωσε την επίθεση από τις άστοχες βολές του Νέλσον αλλά η τάπα του Γκιστ στον Σμιθ έδωσε στον Παναθηναϊκό μία ακόμη ευκαιρία. Ο Γκιστ έβαλε μόνο μία βολή αλλά κέρδισε την κατοχή και βρήκε το μεγάλο σουτ που έψαχνε με τον Φελντέιν στα 11 δεύτερα. Ηταν τρίποντο και το σκορ έγινε 68-66. Το άστοχο σουτ του Σμιθ έβαλε τους τίτλους τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-55, 68-66

Πηγή contra.gr

Δημοφιλή