Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα: Λαϊκισμός τέλος - Δραματικά τα αποτελέσματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα: Λαϊκισμός τέλος - Δραματικά τα αποτελέσματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Sooc

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης για «τσουνάμι λαϊκισμού» από την αρχή της ομιλίας του.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα» όπως είπε και τους κάλεσε να χειροκροτήσουν θερμά τον κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το περίγραμμα των πρωτοβουλιών του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να δημιουργήσω σχέση εμπιστοσύνης με όλους ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν. Θέλω μια σχέση στηριγμένη σε αλήθειες και όχι σε ψέματα και λαϊκισμούς».

Κάλεσε τη δημιουργική, όπως είπε, Ελλάδα να συμμετέχει στην συνειδητή προσπάθεια να δοθεί νόημα στην πολιτική.

Σε αυτή την προσπάθεια, συνέχισε έχουν συμφέρον να συμβάλουν όλοι όσοι υποφέρουν σήμερα από την ανίκανη ανεύθυνη ιδεοληπτική κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

«Η ΝΔ δίνει πάλι πολιτική έκφραση» είπε και αναγνώρισε ότι οι πολίτες στο παρελθόν οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στο κόμμα.

«Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τη δημιουργική Ελλάδα και να εκφράσουμε όσους νιώθουν πολικά άστεγοι. Οι προσδοκίες των πολιτών είναι πολύ μεγάλες. Θα τους δικαιώσουμε με πολλή και οργανωμένη δουλειά, με άποψη, πρόταση,συνέπεια και ειλικρίνεια».

Εξέφρασε την πεποίθηση πως η μοναδική πλέον αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την πατρίδα για να βγει από την κρίση και να αφήσουμε πίσω τα Μνημόνια είναι η ΝΔ.

Ο Κ. Μητσοτάκης άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο δραματικά που γρήγορα, θα κληθούμε να αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας».

«Στην αντιπολίτευση, χτίζονται οι καλές κυβερνήσεις» συνέχισε και πρόσθεσε πως εναντιώνεται στην ανέξοδη κριτική και τον λαϊκισμό και θα έχει εναλλακτική πρόταση σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Το πρώτο μεγάλο θέμα που έχουμε μπροστά μας είναι το ασφαλιστικό. Διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης και γι’ αυτό την καταψηφίζουμε» είπε και ανακοίνωσε πως έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για το Ασφαλιστικό και άμεσα η ΝΔ θα παρουσιάσει την πρότασή της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε την επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης λέγοντας πως «χρειάζεται πολύ θράσος να αμφισβητεί ο κ. Τσίπρας την προσήλωσή μου στην έννοια της αξιοκρατίας και της αξιοσύνης».

«Θα καλούσα τους συμβούλους του να τον ενημερώσουν για τις ποιοτικές μεταρρυθμίσεις με εθνικό πρόσημο που προώθησα στο Υπουργείο» είπε και τόνισε: «Α λα καρτ στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δεν θα γίνει».

Ακόμη ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Παιδεία αποτελεί για τη ΝΔ πρώτη προτεραιότητα και όχι το αποπαίδι του κυβερνητικού προγράμματος.

«Εμείς προτάσσουμε την αριστεία στην Παιδεία. Για εμάς είναι πεδίο αριστείας και πραγματικής ευκαιρίας γνώσης για όλα τα παιδιά της Ελλάδας» είπε και συνέχισε: «Θα στεκόμαστε απέναντι στην ισοπέδωση της ικανότητας. Θα αγωνιζόμαστε για αξιοκρατία, δεν θα δεχθούμε χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

Για την ανάπτυξη ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις που θα έχουν θετικό πρόσημο και που θα τις αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομία.

«Eπιδιώκουμε συστηματικά την Ανάπτυξη. Δημιουργούμε και μοιράζουμε πλούτο με δικαιοσύνη. Δεν αρκούμαστε στη μοιρασιά της φτώχιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις και θυσιάζει 1500 θέσεις εργασίας στις Σκουριές Χαλκιδικής. Tι θα πει o κ. Τσίπρας στους επενδυτές που θα συναντήσει στο Νταβός; Ότι όποιος επενδύσει στην Ελλάδα θα έχει την τύχη των Σκουριών; Η εντολή που έλαβα δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσίπρα. Έχω καθαρή εντολή να στηρίξω τους πολίτες και τη χώρα» δήλωσε και υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αποτελεί το τελευταίο και χειρότερο κεφάλαιο στο βιβλίο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Αυτό το βιβλίο κλείνει η ΝΔ».

Οργανωτική ανασυγκρότηση

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές του κινήσεις. «Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του κόμματος.

Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε τη δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα χτίσουμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αποστεωμένο, θα συνομιλεί με την κοινωνία, θα ανοίξουμε την ΝΔ στην κοινωνία και θα την ξανακάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη».

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Τσιάρας. Επίσης ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους: τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Βρούτση και την Νίκη Κεραμέως. Προανήγγειλε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τους τομεάρχες του κόμματος.

Δημοφιλή