Ο David Bowie έχει πλέον το δικό του αστερισμό και μπορείτε να γράψετε τη δική σας αφιέρωση μέσα του

Ο David Bowie έχει πλέον το δικό του αστερισμό και μπορείτε να γράψετε τη δική σας αφιέρωση μέσα του
MIRA PUBLIC OBSERVATORY

Αν «the stars look very different today», αυτό οφείλεται στο ότι ο David Bowie έχει πλέον τον ολόδικό του αστερισμό στον ουρανό.

Όταν επτά συγκεκριμένα αστέρια κοντά στον πλανήτη Άρη ενωθούν μεταξύ τους, σχηματίζουν τον χαρακτηριστικό κεραυνό που ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπο του Aladdin Sane, ενός από τους πολλούς, εμβληματικούς χαρακτήρες του μεγάλου Bowie.

Το δημόσιο παρατηρητήριο MIRA στις Βρυξέλλες ένωσε τις δυνάμεις του με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Studio Brussel για να καταχωρήσουν την κατάλληλη διαγαλαξιακή διάκριση. Ο υπάλληλος του παρατηρητηρίου MIRA, Philippe Mollet, είπε πως η ανεύρεση του κατάλληλου σημείου στο γαλαξία για να τιμήσουν τον David Bowie ήταν μια αρκετά δύσκολη διαδικασία.

«Δεν ήταν εύκολο να προσδιορίσουμε τα κατάλληλα αστέρια», είπε ο Mollet στην επίσημη ανακοίνωση. Στο τέλος διάλεξαν επτά αστέρια -τα Sigma Librae, Spice, Zeta Centauri, SAO 204132, Sigma Octantis, Beta Trianguli Australis και SAO 241641- στην ευρύτερη περιοχή του Άρη. «Ο αστερισμός είναι ακριβές αντίγραφο του θρυλικού κεραυνού του Bowie και καταγράφηκε την ακριβή ώρα του θανάτου του», πρόσθεσε.

Η «αστρική» αυτή αφιέρωση συνδέεται με την εικονική πρωτοβουλία του Google Sky με τίτλο «Stardust for Bowie», μέσω της οποίας οι φαν μπορούν να δημιουργούν τις προσωπικές τους αφιερώσεις και να αποτείνουν τους δικούς τους φόρους τιμής στον ήρωά τους μέσα στα σύνορα του αστερισμού, είτε γράφοντας το αγαπημένο τους τραγούδι από τη δισκογραφία του Bowie είτε αφήνοντας απλά το μήνυμα που επιθυμούν.

Με κάθε αφιέρωση ο αστερισμός-«κεραυνός» φωτίζει όλο και περισσότερο και γίνεται έτσι όλο και πιο ευδιάκριτος μέσα στον γαλαξία του Google Sky, σκορπίζοντας την αστερόσκονη του Bowie στα πέρατα του σύμπαντος.