Παναττικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά. Τι ζήτησαν από τον υφυπουργό Εργασίας

Παναττικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά. Τι ζήτησαν από τον υφυπουργό Εργασίας
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν από την πλατεία Κοτζιά και έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Αντιπροσωπεία τους συνάντησε τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ζητώντας του να αρθούν κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Εξερχόμενοι του υπουργείου Εργασίας, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΣΕ, του ΝΑΤ, των ΕΛΤΑ και του ταμείου των Δημοσιογράφων.

Οι συνταξιούχοι, που αντιδρούν στη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Ζητούν να μην υπάρχουν νέες περικοπές στις συντάξεις και να υπάρξει αποκατάσταση των συντάξεων από τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει από τα δύο πρώτα μνημόνια. Επίσης, απαιτούν δημόσια δωρεάν υγεία και αφορολόγητο όριο, για αξιοπρεπή διαβίωση. 'Οπως υποστηρίζουν «εμείς πληρώσαμε την κρίση και δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο».

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε: «είμαστε πάλι στους δρόμους γιατί υποφέρουμε πραγματικά. Οι παροχές έχουν τσακιστεί κυριολεκτικά και όλα τα δικαιώματα που είχαμε αποκτήσει έχουν ποδοπατηθεί». Επίσης, υποστήριξε πως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν πείθουν κανένα.

(με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή