Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Επεισόδια στην Κομοτηνή

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Επεισόδια στην Κομοτηνή

Σε εξέλιξη είναι, παρά την κακοκαιρία, οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προωθούνται σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό βγάζοντας τα τρακτέρ τους δρόμους.

Εντός Αθήνας, αγρότες – παραγωγοί έστησαν λαϊκή αγορά διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας στην αύξηση εισφορών τους και στη διάλυση του ΟΓΑ, όπως αναφέρουν. Από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, δεν προέκυψε κάποια συμφωνία, ωστόσο, ορίστηκε νέο ραντεβού αύριο, στις 14:30, στο υπουργείο Εργασίας. Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί μίνι κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ασφαλιστικό των αγροτών, με συμμετοχή του κ. Κατρούγκαλου.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, μεταξύ της αστυνομίας και αγροτών στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι οποίοι επέμεναν να δουν τον υπουργό. Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ πραγματοποίησαν αγρότες της Κρήτης, ενώ σε εξέλιξη είναι διαμαρτυρία στο λιμάνι της Νάξου.

Επίσημη ανακοίνωση σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν επί της ΠΑΘΕ λόγω της μετακίνησης των τρακτέρ προς τα Τέμπη εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, καθώς ξεκίνησε σταδιακά η μετακίνηση γεωργικών μηχανημάτων προς τα Τέμπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, σήμερα Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου λόγω συγκέντρωσης γεωργικών ελκυστήρων στη Γυρτώνη και τη μετέπειτα κίνησή τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Άνοιξαν τα μπλόκα στο Κομπότι της Άρτας και στο κέντρο των Ιωαννίνων που έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι το πρωί κατέβηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους.

Στα Ιωάννινα θα επιστρέψουν χωρίς τα γεωργικά μηχανήματα στις 6:00, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις ενάντια στο ασφαλιστικό. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας διοοργανώνει συλλαλητήριο για το ερχόμενο Σάββατο το πρωί, 23 Ιανουαρίου, στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, οι αγροτικοί σύλλογοι στη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες.

Σε συμβολικό ημίωρο αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου στην περιοχή.

Δημοφιλή