Όλες οι εκδηλώσεις των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για το 1ο εξάμηνο του 2016

Όλες οι εκδηλώσεις των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για το 1ο εξάμηνο του 2016
gnhm

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας παραπέμπει στο φυσικό περιβάλλον, προσπαθώντας να δημιουργήσει σχέσεις φιλίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τους υπόλοιπους οργανισμούς του Πλανήτη, να βοηθήσει στην κατανόηση των φυσικών νόμων που διέπουν τη ζωή.

Αυτό το σκεπτικό κάνουν πράξη οι Φίλοι του Μουσείου Γ.Φ.Ι. (μη κερδοσκοπικό Σωματείο), που ιδρύθηκαν το 1978 με πρωτοβουλία του Δ.Σ του Μουσείου. Στεγάζονται σε χώρο που παραχωρείται από το Μουσείο και διοικούνται από επταμελές Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών. Στοχεύουν στη βοήθεια προς το Μουσείο και στην απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης σε μικρούς και μεγάλους. Έχουν οργανώσει περισσότερες από 40 οικο-τουριστικές εκδρομές χωρίς να παραβλέπουν και πολιτιστικά στοιχεία των περιοχών που επισκέπτονται, ενώ στον πολιτιστικό τομέα οι Φίλοι έχουν οργανώσει δεκάδες βραδιές λόγου και μουσικής.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων των Φίλων για το 1ο εξάμηνο του 2016:

Τρίτη 2/2 στις 18:30 θα συναντηθούμε στο café Αμμωνίτες (Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά) kai στη συνέχεια στο Αίθριο θ’ ακούσουμε από το Δημήτρη Λιαρούτσο εμπειρίες από τη διάπλευση της Ανταρκτικής με ιστιοφόρο, που έκανε με την οικογένειά του. Θα απολαύσουμε και μοναδικές φωτογραφίες από το ταξίδι τους.

Τετάρτη 17/2, από το ΜΟΥΣΕΙΟ: «Θαλάσσιες επικοινωνίες και μετακινήσεις πληθυσμών στην Παγκόσμια Ιστορία» από τη Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (*)

Κυριακή 28/2 Ημερήσια ΕΚΔΡΟΜΗ στον Όσιο Λουκά και τον Ελικώνα. Ξενάγηση από τον κ. Σταύρο Αρβανιτόπουλο.

Τρίτη 1/3 στις 18:30 θα συναντηθούμε στην αίθουσα Λεβέντη (Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά), για την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Σωματείου. Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Συλλεκτών Καρτών Μάξιμουμ, Νίκου Μαλλούχου με θέμα "Χλωρίδα και πανίδα, τοπία και μνημεία στις Κάρτες Μάξιμουμ".

Τετάρτη 23/3 από το ΜΟΥΣΕΙΟ: «Τα αλιευτικά αποθέματα των ελληνικών θαλασσών: παρούσα κατάσταση και προοπτικές» από την Δρ Βασιλική Βασιλοπούλου, Διευθύντρια Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ (*)

Σάββατο και Κυριακή 2-3/4 ΕΚΔΡΟΜΗ σε Γαλαξίδι και Ναύπακτο.

Τρίτη 5/4 στις 18:30 στο café Αμμωνίτες (Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά), μηνιαία συνάντηση και ομιλία.

Τετάρτη 13/4 από το ΜΟΥΣΕΙΟ: ομιλία-μάθημα «Οι Θάλασσες και οι Ωκεανοί ως πηγή ενέργειας» του Δρ. Τακβόρ Σουκισιάν, κύριου Ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ (*)

Σαββατοκύριακο 16 και 17/4 στο αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ θα γίνει το Ανοιξιάτικο Πασχαλινό ΠΑΖΑΡΙ μας.

Τρίτη 10/5 στις 18:30 στο café Αμμωνίτες (Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά), ομιλία της ομότιμης Καθηγήτριας κλασσικής φιλολογίας κ. Θεώνης Μικρογιαννάκη για τον Όμηρο και την Οδύσσεια, τον Καβάφη και την Ιθάκη (τόπο της μεγάλης εκδρομής μας).

Κυριακή 22/5 ημερήσια ΕΚΔΡΟΜΗ: Διάπλευση του Ισθμού της Κορίνθου και επίσκεψη-ξενάγηση στην περιοχή.

Τετάρτη 25/5 από το ΜΟΥΣΕΙΟ: «Οι Έλληνες και η Θάλασσα: η ιστορική τους σχέση και η λογοτεχνική της αποτύπωση» από τον Φάνη Κακριδή, Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΕΚΔΡΟΜΗ: Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6/6 στην Ιθάκη.

Τρίτη 14/6: Ευχαριστήριο «ουζάκι» για τα μέλη-εθελοντές, στους Αμμωνίτες (Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά).

(*) Οι πέντε διαλέξεις-μαθήματα: 13/1, 17/2, 23/3, 13/4 και 25/5 οργανώνονται όπως κάθε χρόνο από το Μουσείο. Φέτος αφορούν τη θάλασσα από φυσικογεωγραφική, γεωπολιτική, βιολογική ή άλλη άποψη και έχουν το γενικό τίτλο «Θάλαττα – Θάλαττα!». Γίνονται στο Κέντρο Γαία (Όθωνος 100, Κηφισιά) και υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Πληροφορίες: Τηλ. 210 8015 870 (10:00-15:00)

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Θα συνεχιστούν από τους Φίλους τα εργαστήρια «Οι Αλήθειες του Μικρού Πρίγκιπα» για παιδιά Ε΄ Δημοτικού και πάνω, που προσφέρονται δωρεάν και σκοπεύουν στον επαναπροσδιορισμό των αξιών της ζωής, καθώς και ο δανεισμός των πέντε Μουσειοσκευών. Ακόμη οι Φίλοι θα συνεργαστούν και πάλι με το Μουσείο σε δημιουργικά και βιωματικά εργαστήρια.

Σχετικά με τους Φίλους του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας:

Ως Φίλοι του Μουσείου μπορούν να γραφούν:

  • Άτομα, με συνδρομή 50 € το χρόνο
  • Οικογένειες (γονείς με ανήλικα παιδιά), με συνδρομή 70€ το χρόνο
  • Φορείς (εταιρείες, σύλλογοι, σχολεία κ. α.), με συνδρομή 130 € το χρόνο

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Δημοφιλή