Βρε πώς περνάει ο καιρός: #1_xronos_syriza μέσα από 21 memes της HuffPost Greece

Βρε πώς περνάει ο καιρός: #1_xronos_syriza μέσα από 21 memes της HuffPost Greece
HuffPost Greece

Πέρασε κιόλας ένα χρόνος. Τι κι αν μας φάνηκε αιώνας με όλα αυτά που έγιναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει την πρώτη φορά Αριστερά και η HuffPost Greece κάνει ένα διαφορετικό αφιέρωμα. Διαλέξαμε τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες του –πολύπαθου- έτους που πέρασε και είπαμε να δώσουμε μια νότα χιούμορ στα όσα έγιναν. Η χρονιά μέσα από 21 memes.

Όλα ξεκίνησαν στις 25 Ιανουαρίου 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται» κερδίζει τις εκλογές με διαφορά 8,5% από τη ΝΔ (36,34% έναντι 27,81%). Στην πρώτη του ομιλία μετά τη νίκη, ο Αλέξης Τσίπρας διακηρύσσει το τέλος της Τρόικα και των Μνημονίων. Ένα χρόνο μετά, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά...

Ουάου κύριε Ντάισελμπλουμ

Σύντομα θα αποκαλυφθεί ένας μεγάλος έρωτας. Αυτός του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Η στιχομυθία τους μένει στην ιστορία.

Όταν δεν συμφώνησαν ούτε στο ότι διαφωνούν

Λίγες ημέρες αργότερα όμως, θα γίνουμε μάρτυρες ενός μεγάλου μίσους. Εκείνου του Βαρουφάκη με τον Σόιμπλε. Μια σχέση που μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού. Όλα φάνηκαν στο χειροκρότημα.

Το βάπτισμα του πυρός Βαρουφάκη σε Eurogroup

Τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά για τον νεόκοπο τότε υπουργό Οικονομικών όταν πήρε το βάπτισμα του πυρός σε Eurogroup. Η υποδοχή που του επιφύλασσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ήταν μνημειώδης…

Ο έντιμος συμβιβασμός στο Eurogroup

Έτσι, ήρθε ο έντιμος συμβιβασμός και η Ελπίδα πήρε 4μηνη παράταση

Σύνοδος Κορυφής με το ελληνικό πρόβλημα στο μενού

Μετά ήρθε η ώρα του Αλέξη. Το παιχνίδι ήταν σκληρό.

Συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στη Μόσχα

«Δεν είμαστε επαίτες», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού όταν συνάντησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα

Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ πραγματοποιούν μια ακόμη τριμερή συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική.

Το ελληνικό ζήτημα στο δείπνο των G7

Αν και εκτός ατζέντας, το ελληνικό ζήτημα κυριαρχεί στις συζητήσεις των υπουργών οικονομικών των 7 ισχυρότερων χωρών που συνεδριάζουν στη Δρέσδη.

Όλοι βλέπουν συμφωνία αλλά ποτέ δεν ήρθε

Σιγή ασυρμάτου στο Μαξίμου με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο τραπέζι είναι δύο κείμενα για το προσχέδιο της συμφωνίας, στα οποία διαπιστώνονται τα σημεία συμφωνίας και τα σημεία διαφωνίας. Ο πρωθυπουργός πιέζεται τρομερά και είναι αποσυντονισμένος.

Παρέμβαση Ομπάμα στους G7

Ο Ομπάμα είναι εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις με την Ελλάδα. Η Μέρκελ αναλαμβάνει να τον ενημερώσει.

Το Δημοψήφισμα

Ο Τσίπρας ανακοινώνει δημοψήφισμα. Κάποιοι χαίρονται, κάποιοι τρομάζουν. Και κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για επανάσταση…

… όταν βλέπουν ωστόσο ότι η επανάσταση αργεί, καταστρώνουν άλλα σχέδια.

Capital Control και παραίτηση Βαρουφάκη

Εξαναγκάζεται σε παραίτηση ο Γιάνης Βαρουφάκης και αντικαθίσταται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η παράδοση παραλαβή γίνεται σε κλίμα συγκίνησης.

Το σχέδιο Σόιμπλε για πενταετές Grexit

Το φως της δημοσιότητας βλέπει έγγραφο του Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για πέντε χρόνια, λαμβάνοντας ανθρωπιστική βοήθεια για να διαχειριστεί την κατάσταση. Οι αντιδράσεις πολλές. Γερμανικές πηγές αναφέρουν ότι η ιδέα ενός προσωρινού Grexit, συζητήθηκε- πάντα ως ιδέα- και εγκρίθηκε και από την Άνγκελα Μέρκελ. Εάν τελικά δεν περνούσε από τις Βρυξέλλες, η γερμανική πλευρά θα προχωρούσε στο Plan B...

Το Ναι στη συμφωνία και η δεδηλωμένη

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε το πρωί της 14ης Αυγούστου, η Βουλή λέει ναι στην συμφωνία.

Debate

Αφού κλείνει λοιπόν η συμφωνία για το δάνειο, προκηρύσσονται εκλογές, γιατί είχαμε και καιρό να κάνουμε. Στο debate πέρασαν όλοι πολύ ωραία.

Ο Τσίπρας βγαίνει πάλι πρωθυπουργός και το θέμα της Ελλάδας βρίσκει μια προσωρινή λύση. Όμως σύντομα καταλαβαίνουν στην Ευρώπη ότι υπάρχει ένα ακόμη, πιο σημαντικό ζήτημα: το προσφυγικό. Έτσι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναλώνονται στην προσπάθεια να βρεθεί λύση. Ακόμη προσπαθούν…

Μέχρι που έρχονται οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και το Νταβός όπου αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά ότι η Γερμανία και Ελλάδα δεν έχουν κρύψει τα μαχαίρια.

Ευτυχώς όμως που παρά τον θυμό του, ο Γιούνκερ είναι ακόμη φίλος της Ελλάδας.

*Το κείμενο είναι χιουμοριστικό και (κάποια) σημεία είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Δημοφιλή