Πάνες ενηλίκων και φουσκωμένη κοιλιά: Η ωμή πραγματικότητα μίας μητέρας 24 ώρες μετά τον τοκετό

Πάνες ενηλίκων και φουσκωμένη κοιλιά: Η ωμή πραγματικότητα μίας μητέρας 24 ώρες μετά τον τοκετό
facebook/Erica Andrews

Μία μητέρα από το Οχάιο έδωσε μία γεύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πως είναι το σώμα μίας γυναίκας αφού έχει γεννήσει.

Είκοσι τέσσερις ώρες αφού έφερε στον κόσμο το πέμπτο της παιδί, η Erica Andrews, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία selfie που δείχνει την ίδια να φοράει μία πάνα για ενήλικους την ώρα που θηλάζει το μωρό της. Με λίγα λόγια, μία λεχώνα σε όλο της το μεγαλέιο.

"This is what 24 hours postpartum looks like. Baby in sling. Skin to skin. Adult diapers. And a rosy glow. My body feels...

Posted by Sakura Bloom on Tuesday, January 19, 2016

«Έτσι είναι 24 ώρες μετά τον τοκετό. Το μωρό σε μάρσιπο. Το δέρμα. Πάνες για ενήλικους. Και λάμψη. Το σώμα μου είναι σαν να έχει τρέξει μαραθώνιο και η καρδιά μου είναι ορθάνοιχτη από το χτεσινό “ταξίδι”. Η γέννηση μας “ανοίγει” όπως ο σεισμός ανοίγει την γη και εγώ βρίσκομαι στις οικείες και εύθραυστες ωδίνες αυτού του ανοίγματος. Νιώθω ωμά συναισθήματα. Διαφορετικά. Νιώθω σαν να βρίσκομαι στην κυματιστή επιφάνεια της θάλασσας που με πηγαίνεις πέρα δώθε στην ευτυχία, την ευγνωμοσύνη, την μελαγχολία και το πένθος.»

Η Andrews περιγράφει με λυρικό τρόπο τα συναισθήματα που βιώνει αφού έφερε στον κόσμο τον μικρό Silas.

Η Andrews ανέφερε στην The Huffington Post ότι ένιωθε ιδιαίτερα συναισθηματική με αυτήν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό επειδή ο Silas είναι το πέμπτο και το τελευταίο της παιδί.

My family. #itseverything

A photo posted by Erica (@laughing.moon) on

«Αυτή είναι η τελευταία φορά που βιώνω όλες αυτές τις δραστικές αλλαγές και τα μεγάλα συναισθήματα. Καθώς χάζευα στον καθρέφτη την επόμενη ημέρα, ήθελα να απαθανατίσω , αυτό που είχα δει και με τα υπόλοιπα 4 παιδιά μου, το πως είναι τα σώματά μας αμέσως μετά τον τοκετό. Το γεγονός ότι από εκεί που είμαστε τόσο στρογγυλές και γεμάτες ζωή, έχουμε μία μαλακή κοιλιά και την ζωή στα χέρια μας. Οι λέξεις είναι ο τρόπος για να διαχειριστώ αυτή την εύθραυστη στιγμή».

Αν και η ίδια δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι τα σχόλια από άλλους γονείς την έκαναν να βάλει τα κλάματα.

«Αυτό που ελπίζω περισσότερο είναι να βρουν και οι άλλες μητέρες ομορφιά στην μορφή τους, στο απίστευτο σώμα τους, στο μωρό τους και να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνες σε αυτά τα μεγάλα συναισθήματα που τις κατακλύζουν», συμπλήρωσε η Andrews.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δημοφιλή