Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Βουλή του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Βουλή του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό
Alexandros Michailidis / SOOC

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα διεξήγετο στην Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το οποίο υποστηρίζει ότι διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στη χώρα και οδηγεί σε νέα μείωση συντάξεων μετά από αυτές που επέφεραν τα δύο προηγούμενα Μνημόνια.

Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, οι συνταξιούχοι που αμείβονται με πάνω από 1.000 ευρώ και όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια ασφάλισης είναι τα μεγάλα θύματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

Ακολούθησε πορεία προς την Βουλή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Στο Σύνταγμα, η πορεία της ΑΔΕΔΥ στην οποία υπήρχε και μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με την πορεία του ΠΑΜΕ που είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια την ίδια ώρα.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς, η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στην γενική απεργία που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Πορεία ασφαλιστικό

Δημοφιλή