Αγρότες: Πεντάωρος αποκλεισμός των Τεμπών την Πέμπτη. Συγκεντρώσεις αποφάσισε το μπλόκο της Νίκαιας

Πεντάωρος αποκλεισμός των Τεμπών την Πέμπτη. Συγκεντρώσεις αποφάσισε το μπλόκο της Νίκαιας
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 16.00 έως τις 21.00 θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι αγρότες, όπως αποφάσισαν σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αγρότες συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουν το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση Agrotica, η απόφαση που ελήφθη από τους αγρότες είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα ως μπλόκο Τεμπών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει την συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης, αποφάσισαν την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης άρχισε να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς Αντιρρίου - Ιωαννίνων και Πατρών - Πύργου, καθώς οι αγρότες σταμάτησαν τους αποκλεισμούς στους κόμβους Κεφαλόβρυσου της Αιτωλοακαρνανίας και Κάτω Αχαΐας, στην Αχαΐα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες αναμένεται να προχωρήσουν και αύριο, Πέμπτη, σε ολιγόωρους αποκλεισμούς δρόμων.

Σήμερα, οι αγρότες επεσήμαναν ότι μπορεί οι σχέσεις ορισμένων εκ των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί να κινούνται σε τεντωμένο σχοινί, ωστόσο στον κλάδο επικρατεί ενότητα σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις, έστω και αν μερικοί εμφανίζονται λίγο πιο διαλλακτικοί αναφορικά με τη χρονική διάρκεια κλεισίματος των δρόμων, όπου έχουν στηθεί μπλόκα.

Κοινή συνισταμένη όλων αποτελεί η αίτησή τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και εκ νέου κατάρτισή του από μηδενική βάση, με τη δική τους συμμετοχή και με μια χάραξη εθνικής πολιτικής για τον κλάδο, με ορίζοντα 10ετίας τουλάχιστον.

Δημοφιλή