Επτά πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί στην Κω μετά την βύθιση λέμβου. Μεταξύ αυτών δύο παιδάκια

Επτά πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί στην Κω μετά την βύθιση λέμβου. Μεταξύ αυτών δύο παιδάκια
sooc

Επτά σοροί, μεταξύ των οποίων ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, ανασύρθηκαν από πλωτό του λιμενικού, από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα της Κω, όπου το πρωί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή βυθίστηκε λέμβος που μετέφερε περίπου 10 μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης διασώθηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα η οποία όμως είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, από πλωτό του λιμενικού, σκάφος της frontex, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της ελληνικής ομάδας διάσωσης.

Στο μεταξύ τουλάχιστον πέντε πρόσφυγες βρήκαν τον θάνατο στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, αφού το σκάφος τους αναποδογύρισε ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.

Ψαράδες στην περιοχή Ντιντίμ της επαρχίας Αϊντίν ενημέρωσαν την ακτοφυλακή για τους νεκρούς, όταν αντιλήφθηκαν τα πτώματα, τα οποία επέπλεαν στο νερό. Η τουρκική ακτοφυλακή τα ανέσυρε και διέσωσε έναν ναυαγό, η ζωή του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο διασωθείς είπε ότι άλλοι 16 πρόσφυγες/ μετανάστες βρίσκονταν στο σκάφος. Σε εξέλιξη είναι έρευνες της τουρκικής ακτοφυλακής.

Στο μεταξύ, στη βορειοδυτική επαρχία του Μπαλικεσίρ, 28 μετανάστες και 12 διακινητές συνελήφθησαν σε δύο χωριστές επιχειρήσεις.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή