Άγρια συμπλοκή αντιεξουστών και Γερμανών που φέρονται να είναι ακροδεξιοί στο Μοναστηράκι

Άγρια συμπλοκή αντιεξουστών και Γερμανών που φέρονται να είναι ακροδεξιοί στο Μοναστηράκι
Sooc

Δύο Γερμανοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, λίγο μετά τις 22.00 δύο παρέες Ελλήνων και Γερμανών που βρίσκονταν σε εστιατόριο της οδό Μητροπόλεως άρχισαν να διαπληκτίζονται. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγα λεπτά η λογομαχία να μετατραπεί σε συμπλοκή ανάμεσα σε περίπου 25 Έλληνες και 15 Γερμανούς τουρίστες, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται λόγος για «Γερμανούς νεοναζί που έχουν έρθει στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων, το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Ρηγίλλης». Το επεισόδιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εξελίχθηκε σε εστιατόριο που βρίσκεται απέναντι από κτίριο το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο Γερμανοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, χωρίς κάποιος να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή τους. Η προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο με την ΕΛΑΣ να λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας προκειμένου χρυσαυγίτες να μην έρθουν σε επαφή με αντιεξουσιαστές.

Δημοφιλή