Ξανά στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια

Ξανά στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια
Sooc

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε το σπίτι του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα κουκουλοφόρων εμφανίστηκε λίγο πριν τις 24.00 στην οδό Βουλγαροκτόνου, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ στην είσοδο της οικίας και διέφυγε στα στενά της περιοχής. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής. Παρά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που το σπίτι του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια γίνεται στόχος κουκουλοφόρων. Μάλιστα, στο προηγούμενο περιστατικό στις 20 Νοεμβρίου 2015 ο υπουργός Επικρατείας είχε κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση με στόχο την οικία μου». Αναλυτικά η δήλωσή του ήταν:

«Η επίθεση λάσπης με ψέματα και συκοφαντίες, που ξεκίνησαν διαπλεκόμενα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους, είχε την πρώτη της 'επιτυχία'. Χθές το βράδυ έγινε τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μου, το οποίο επιχείρησαν να κάψουν με ένα μπιτόνι βενζίνη και φωτιά. Η επιλογή μου να κρατήσω μετριοπαθή στάση απέναντι στην επίθεση που δέχομαι έφτασε στα όριά της. Οι βουλευτές που ασχολούνται μαζί μου χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα, συντονισμένοι με δημοσιογράφους και άλλα σκοτεινά συμφέροντα, θα πρέπει να συγκρατηθούν και να σταματήσουν αμέσως».

Αυτή τη φορά,ο κ. Φλαμπουράρης, έκανε λόγο για συνεχιζόμενη στοχοποίηση στο πρόσωπό του και για εγκληματική ενέργεια ενάντια στον ίδιο και την οικογένειά του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν προτίθεται να μετακομίσει από τα Εξάρχεια, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Δεν το συζητώ. Αυτό θα σήμαινε υποχώρηση από τις αρχές και τον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει».

Καταδικάζει την επίθεση η ΝΔ

Η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου καταδικάζει την επίθεση «όπως σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας».

«Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές «ευαισθησίες» και αντιδράσεις στα φαινόμενο βίας, θερίζουν σήμερα θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Απάντηση Γεροβασίλη

Να ανακαλέσει την δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, η κ. Γεροβασίλη.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κος Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα. Αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για "θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους". Το ελάχιστο που αναμένουμε από τον κ. Κουμουτσάκο είναι να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Επικρατείας», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δημοφιλή