Σαμαράς: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να ζητεί να ψηφίζουμε νέα μέτρα και να συνεχίζει «αριστερόστροφη» πολιτική με τους δικούς του

Σαμαράς: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να ζητεί να ψηφίζουμε νέα μέτρα και να συνεχίζει «αριστερόστροφη» πολιτική με τους δικούς του
Sooc

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», χαρακτηρίζοντας τη γιορτή για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης «θλιβερή και διχαστική» και τον Αλέξη Τσίπρα «καπετάνιο του Τιτανικού». Απορρίπτει τα περί οικονομίας που είναι «έτοιμη να απογειωθεί», ενώ χαρακτηρίζει λάθος το άνοιγμα των συνόρων και έγκλημα τις «απειλές» ότι θα σταλούν τζιχαντιστές στην Ευρώπη. «Κατάργησαν την Αμυγδαλέζα...και τώρα τους υποχρεώνουν να ανοίξουν 40 “Αμυγδαλέζες”...όσο ήμασταν στη διακυβέρνηση, επειδή ακριβώς υπήρχε η “αποτροπή”, δεχόμασταν περίπου 50.000 τον χρόνο. Τώρα μπαίνουν 800.000 τον χρόνο!» αναφέρει, συμπληρώνοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες της Ελλάδας, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δημιουργούν τείχη που αφήνουν έξω την Ελλάδα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε για καιρό πως “όλοι έχουν δικαίωμα ασύλου”, πως “δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες”. Ενώ οι περισσότεροι ήταν λαθρομετανάστες! Πράγμα που εμπράκτως τώρα αναγνωρίζουν όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Με που ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και “άνοιξε τα σύνορα”, η Ελλάδα υπέστη “άοπλη εισβολή” και η υπόλοιπη Ευρώπη απειλεί να μας βγάλει από τη Σένγκεν. Θα φορτώσουν στην πλάτη της Ελλάδας όλο το πρόβλημα. Επειδή ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύθηκε με ιδεοληψίες αυτοκαταστροφής».

Αναφερόμενος στα περί απώλειας δεδηλωμένης από την κυβέρνηση και «πλάτης» από τη ΝΔ, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν μπορεί να ζητεί να ψηφίζουμε μαζί του τα καινούρια μέτρα που έφερε με το τρίτο Μνημόνιο, επειδή κάποιοι βουλευτές του δεν τον ακολουθούν. Κι ύστερα να συνεχίζει την “αριστερόστροφη” πολιτική του, μαζί πάλι με τους δικούς του».

Όσον αφορά στον ρόλο του, ανέφερε ότι ως πρωθυπουργός έβγαζε τη χώρα από την ύφεση και τα μνημόνια και «εκείνοι την ξανάβαλαν». «Δεν θα εγκαταλείψω στη μέση αυτή την προσπάθεια. Θα βοηθήσω με όποιον τρόπο χρειαστεί...είμαστε όλοι στρατευμένοι στον αγώνα να αποτρέψουμε τα χειρότερα...μόνο όταν επανέλθει και σταθεροποιηθεί η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει θα θεωρήσω ότι έχω κάνει το χρέος μου».

Σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτιμά ότι «μέχρι στιγμής ο Κυριάκος το πάει καλά και ισορροπημένα. Όπως πρέπει», ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξεγέλασε τον ελληνικό λαό και πως η κοροϊδία έχει αποκαλυφθεί. «Έχουν τεράστια φθορά σε μικρό χρόνο, διότι δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπαν, δεν υπάρχει υπόσχεση που έδωσαν και δεν αποδείχθηκε ωμή εξαπάτηση».

Δημοφιλή