Επιτέλους, η κτηνοβασία στο Οχάιο θα κηρυχθεί παράνομη. Δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ

Επιτέλους, η κτηνοβασία στο Οχάιο θα κηρυχθεί παράνομη. Δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ
Ingeborg Ruyken Photography

Ακόμη και στο άκουσμα η λέξη κτηνοβασία είναι αποκρουστική πόσο μάλλον η πράξη. Φαίνεται αδιανόητο ότι ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν τα ζώα από το ίδιο τους το είδος και η πολιτεία στις περισσότερες προηγμένες χώρες έχει νομοθετήσει για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Ωστόσο σοκάρει η είδηση ότι το Οχάιο και άλλες 11 πολιτείες των ΗΠΑ δεν έχουν κανένα νόμο ενάντια σε αυτή την πρακτική κάτι που σημαίνει πως η σεξουαλική επαφή με άλλα είδη του ζωικού βασιλείου επιτρέπεται.

Όμως αυτό που δεν πρόβλεψαν οι «πατέρες» του αμερικάνικου έθνους έρχονται να το ρυθμίσουν το 2016 οι νομοθέτες του Οχάιο. Ουσιαστικά ελπίζουν να το αλλάξουν αφού η σχετική ρύθμιση πρέπει όχι μόνο να κατατεθεί αλλά να ψηφιστεί.

Το όραμα λοιπόν των νομοθετών είναι όχι μόνο να ποινικοποιήσουν τη κτηνοβασία, αλλά και να απαγορεύσουν στον κάθε λογής λάγνο προαγωγό ζώων να αγοράζει και να πουλάει τα καημένα τα κτήνη μέσω του διαδικτύου για τέτοιους διεστραμένους σκοπούς.

Μέχρι στιγμής η ιδέα φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην κοινωνία του Οχάιο, δεν είναι παντού και τα πάντα αυτονόητα, ενώ και η αστυνομία έχει εκφραστεί θετικά για τη λήψη μέτρων.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν νομοθέτες, αστυνομικοί, καθώς και άλλοι ειδικοί, η κακοποίηση ζώων δεν είναι κάτι απλό και όπως προκύπτει οι κτηνοβάτες ή τουλάχιστον η πλειονότητα αυτών, έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο με άλλα αδικήματα βίαιης φύσεως συνήθως. Επίσης όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διεστραμμένη πρακτική, αναφέρει, σύμφωνα με τον independent, ένας ντετέκτιβ από το FairGax County έχουν στην κατοχή τους και υλικό πορνογραφίας που έχει χαρακτηριστεί απαγορευμένο.

Δημοφιλή