Face control της ΕΛ.ΑΣ σε όσους θέλουν να διασχίσουν την Ηρώδου Αττικού

Face control της ΕΛ.ΑΣ σε όσους θέλουν να διασχίσουν την Ηρώδου Αττικού
Eurokinissi

Δεν επιτρέπεται η διέλευση των πεζών από την Ηρώδου Αττικού με εντολή της Αστυνομίας έπειτα από τις αιφνιδιαστικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που σημειώθηκαν σήμερα Παρασκευή στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπό το φόβο να συνεχιστούν αυτές οι «επισκέψεις» και από άλλες κοινωνικές ομάδες λόγω της έντασης που επικρατεί για το Ασφαλιστικό, η Αστυνομία πήρε αυτή την ασυνήθιστη απόφαση.

Ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε στη HuffPost Greece ότι δεν πρόκειται για απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά για έλεγχο όσων θέλουν να διασχίσουν την οδό και αυτό διότι καθώς σήμερα συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι εξαιτίας της επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο η ίδια πηγή, αν και πρόσθεσε πως το μέτρο δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα δεν διευκρίνισε πότε θα δοθεί και πάλι ελεύθερα στους πεζούς ο δρόμος που περνά από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Εθνικό Κήπο και το Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στο Μέγαρο Μαξίμου συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για να διαμαρτυρηθούν κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι ένστολοι διαδηλωτές έπιασαν στον ύπνο τους συναδέλφους τους που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του Μεγάρου Μαξίμου και κατάφεραν να προσεγγίσουν την είσοδο στην οδό Ηρώδου Αττικού βγάζοντας μικρά πλακάτ με συνθήματα, τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις στολές τους.

Λίγο αργότερα τρεις γυναίκας ασφαλισμένες στο ΝΑΤ επιχείρησαν να στήσουν πανό επίσης έξω από το Μαξίμου.

Δημοφιλή