Πέντε νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ύψους 113,8 εκατ. ευρώ: Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Πέντε νέα προγράμματα ΕΣΠΑ ύψους 113,8 εκατ. ευρώ: Οι όροι και οι προϋποθέσεις
eurokinissi

Στην δημοσιότητα δόθηκαν ακόμη πέντε προγράμματα του ΕΣΠΑ για τα οποία έχει εκδοθεί πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν. Όπως μεταδίδει το espa.gr, πρόκειται για προγράμματα τα οποία έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων την χρηματοδότηση για την αναβάθμιση λιμενικών υποδομών, οδικών συνδέσεων, δημιουργία υποδομών για αντιπλημμυρική προστασία κτλ.

1) Πιο αναλυτικά το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Λειτουργική αναβάθμιση των ενδοπεριφερειακών οδικών συνδέσεων και σύνδεση με το Διαπεριφερειακό δίκτυο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» και αφορά στην «ολοκλήρωση, συμπλήρωση, αλλά και βελτίωση των διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών μεταφορικών υποδομών που αποτελούν δευτερεύουσες και τριτεύουσες συνδέσεις με τα δίκτυα ΔΕΔ-Μ, την υποστήριξη προώθησης των συνδυασμένων μεταφορών και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος μεταφορών και η βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών στα τμήματα αυτά».

Το πρόγραμμα απευθύνεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων , ενώ η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 15/2/2016 έως 28/11/2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 28 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

2) Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο «Εφαρμογή Κοινοτικών Οδηγιών για τα ύδατα κολύμβησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» και αφορά στην «Υλοποίηση στοχευμένων μέτρων του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου και συγκεκριμένα την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε καθορισμένες ακτές σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2007/7/ΕΚ».

Το πρόγραμμα απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 5/2/2016 έως 4/3/2016.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

3) Το τρίτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Δράσεις αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών ΔΕΔ-Μ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» και αφορά στην «Ανάπτυξη υφισταμένων λιμενικών υποδομών της Περιφέρειας που περιλαμβάνονται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ), όπως η βελτίωση, επέκταση λιμενικών υποδομών (κατασκευή προβλητών, κρηπιδωμάτων, κυματοθραυστών προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις των σύγχρονων μεταφορικών μέσων), η υλοποίηση κτιριακών έργων λιμενικής ζώνης (κατασκευή επιβατικών σταθμών, στεγάστρων και βοηθητικών κτιρίων) και η εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων (συμπεριλαμβανομένων και συστημάτων ΤΠΕ) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΣΑΛΕ)».

Το έργο απευθύνεται στους εξής φορείς:

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ/νση Λιμενικών Υποδομών - ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , Δήμοι Ρόδου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου-Ερμούπολης , Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Νότιας Δωδεκανήσου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου - Ερμούπολης

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 8/2/2016 έως 31/3/2016, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

4) Το τέταρτο πρόγραμμα – πρόσκληση έχει τίτλο «Δημιουργία υποδομών και υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη πλημμυρικών συμβάντων με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της Αττικής».

Απευθύνεται στην Περιφέρεια Αττικής και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 8/2/2016 έως εξαντλήσεως προϋπολογισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

5) Το πέμπτο πρόγραμμα – πρόσκληση έχει τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου» και αφορά στην «ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικά φιλικού και ενεργειακά αποδοτικού πολυτροπικού συστήματος μεταφορών στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα.».

Το έργο απευθύνεται στους εξής φορείς: Δήμος Αρταίων , Δήμος Ηγουμενίτσας , Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Πρέβεζας.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 3/2/2016 έως 4/3/2016 και συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Δημοφιλή