Καταδικάζουν τα κόμματα τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου κινδύνευσε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης

Καταδικάζουν τα κόμματα τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου κινδύνευσε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης
Eurokinissi

Την καταδίκη τους εκφράζουν τα κόμματα στις επιθέσεις με μολότοφ που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κατά τις οποίες μια μολότοφ χτύπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη.

Ειδικότερα επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε στις 8:30 το βράδυ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50. Ομάδα κουκουλοφόρων που εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέταξαν 4 βόμβες μολότοφ εναντίον των γραφείων οι οποίες εξερράγησαν απέξω χωρίς να προκληθούν ζημιές. Οι δράστες εξαφανίστηκαν τρέχοντας χωρίς να συλληφθεί κανείς. Την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, έμπαινε στα γραφεία ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης ο οποίος δεν τραυματίστηκε .

Με αφορμή την επίθεση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, μετά τις 8:30 μμ εκδηλώθηκαν δυο ακόμη επιθέσεις με μολότοφ κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη μια μάλιστα, η μολότοφ χτύπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν το πράξει και ο πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη. «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», αναφέρει.

Και η ΝΔ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση.

«Τέτοιες ενέργειες των γνωστών - αγνώστων που στόχο έχουν να πλήξουν τη Δημοκρατία οφείλουν να κινητοποιήσουν την Κυβέρνηση και να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να επιτελέσει το καθήκον της. Να προστατέψει κόμματα και πολίτες από τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Εξαντλούνται σε ανακοινώσεις και πέρα τούτου τίποτα. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων είναι υποχρέωση της Πολιτείας και οφείλει να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα γι' αυτό».

«Σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις και δυναμώνει η συμμετοχή στην πάλη, τέτοιες ενέργειες, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, μοναδικό στόχο έχουν να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού, συκοφάντηση των εργατικών - λαϊκών αγώνων» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για την επίθεση στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Χθες -παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις στους αρμοδίους- κινδύνευσε ένας βουλευτής στην είσοδο των γραφείων. Πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές πρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακτήσει οριστικά τον έλεγχο. Ακόμη και στην αδιαφορία ή την ανικανότητα υπάρχουν και κάποια όρια».

Δημοφιλή