Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η ανάπτυξη στο προσκήνιο

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η ανάπτυξη στο προσκήνιο

Οι κινήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί απο τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Με οικονομικά θέματα σχετίζονται άμεσα οι 6 από τις συνολικά 19 θεματικές ενότητες του συνεδρίου. Η θεματική για τις στρατηγικές κινήσεις προς την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης θα παρουσιαστεί με κεντρικό ομιλητή τον Πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Νότια Ευρώπη κ. Dirk Reinermann, η Υφυπουργός Βιομηχανίας κα Θοδώρα Τζάκρη και η Πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, κα Deborah Wince-Smith.

Η σχέση δημοσίου χρέους και της οικονομικής ανάπτυξης θα συζητηθεί σε ξεχωριστή ενότητα στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Declan Costello, Διοικητής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρώην Υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης και Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ τις απόψεις του θα καταθέσει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Financial Times, κ. Peter Spiegel.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η συζήτηση που θα διεξαχθεί με κεντρικό θέμα τις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα. Η κα Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος, τους ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Payments, ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της TITE Capital του Καναδά, ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου κ. Αιμίλιος Αυγουλέας και ο πρώην Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα συμμετέχουν στην συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της The Boston Consulting Group στην Ελλάδα κ. Βασίλης Αντωνιάδης.

Κεντρικής σημασίας θα είναι η συζήτηση για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων ειδικών, του Αντιπροέδρου του Τμήματος διεθνών δραστηριοτήτων του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Δημητρίου Τσιτσιράγκου.

Θα συζητηθούν επίσης τρόποι για την τόνωση της επιχειρηματικής κουλτούρας και τα εργαλεία ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων προκειμένου να ανταγωνιστούν σ’ ένα διεθνές περιβάλλον, με τη συμμετοχή εξέχουσων προσωπικοτήτων του επιχειρείν απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδική ομιλία για την σημασία των δημόσιων επενδύσεων στην επίτευξη της ανάπτυξηςαναμένεται να παρουσιάσει η Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κα Corina Cretu.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών συμμετέχουν περισσότεροι από 120 ομιλητές κύρους και επιρροής οι οποίοι θα συζητήσουν 19 θέματα καίριας σημασίας για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας. Για το πλήρες πρόγραμμα, τους ομιλητές του τριήμερου συνεδρίου καθώς για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr

Δημοφιλή