Αυτά είναι τα μικροπράγματα που μπορούν να χειροτερέψουν το πρωινό σας ξύπνημα

Αυτά είναι τα μικροπράγματα που μπορούν να χειροτερέψουν το πρωινό σας ξύπνημα
Young woman yawning, close up
Young woman yawning, close up
David Zach via Getty Images

Τα πρωινά είναι δύσκολα και γι' αυτό δεν πρέπει να τα κάνετε δυσκολότερα. Για να γίνετε πιο παραγωγικοί και να κάνετε πιο εύκολη τη μετάβαση από το κρεβάτι σας στο γραφείο, αποφύγετε τα παρακάτω 10 μικροπράγματα.

1. Μην βάζετε μία μη ρεαλιστική ώρα στο ξυπνητήρι σας

Λέγοντας στον εαυτό σας ότι θα ξυπνήσετε 1,5 ώρα νωρίτερα και να μην το τηρείτε σας οδηγεί στο να πατάτε συνέχει «αναβολή» στο ξυπνητήρι σας. Με αυτόν τον τρόπο και δεν ξυπνάτε την ώρα που είχατε θέσει και δεν ευχαριστιέστε τον επιπλέον ύπνο. Αυτός ο διακεκομμένος ύπνος επιδρά αρνητικά στον εγκέφαλό σας και σας αποπροσανατολίζει.

2. Μην ανοίγετε την τηλεόραση

Όλοι ξέρουμε ότι η τηλεόραση πριν πέσετε για ύπνο δεν κάνει καλό, αλλά το ίδιο ισχύει και για το πρωινό. Η τηλεόραση το πρωί μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή και να μείνετε πίσω στο πρόγραμμά σας.

3. Μην έχετε το μπάνιο άνω κάτω

Οργανώστε το μπάνιο σας και τα ντουλάπια σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνετε όλα τα απαραίτητα. Βάλτε όσα χρησιμοποιείτε καθημερινά μπροστά ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση και αφήστε πίσω τις κρέμες και τα καλλυντικά που βάζετε πιο σπάνια.

4. Το να μην έχετε καθαρά ρούχα

Τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο το πρωί από το να ψάχνεις τι να βάλεις και να μην έχεις καθαρά ρούχα. Για να γλιτώσετε όλη αυτή τη διαδικασία μην αμελείτε να βάζετε τακτικά πλυντήριο και για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία να διαλέγετε από το βράδυ τι θα φορέσετε.

5. Να μην έχετε κοιτάξει τι καιρό έχει

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βγαίνεις έξω από το σπίτι και να συνειδητοποιείς ότι έχει πολύ ζέστη ή πολύ κρύο, ειδικά τα τελευταία χρόνια που τη μία μέρα έχει 3 βαθμούς και την επόμενη 15. Για να μην περάσετε μία ολόκληρη μέρα ιδρώνοντας ή τρέμοντας από το κρύο, κοιτάξτε από την προηγούμενη ημέρα τι καιρό και θερμοκρασία θα έχει.

6. Μην αφήνετε την κουζίνα άνω κάτω το προηγούμενο βράδυ

Είναι πολύ αγχωτικό να ξυπνάς και να αντικρίζεις μία στοίβα από λερωμένα πιάτα.

7. Μην αφήνετε το ταπεράκι για την τελευταία στιγμή

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το ταπεράκι είναι σημαντικό αξεσουάρ για την δουλειά, τόσο για να τρώτε καλύτερα, όσο και για να εξοικονομείτε χρήματα. Προετοιμάζοντας το τάπερ σας από την προηγούμενη μέρα, θα γλιτώσετε χρόνο το πρωί και, ίσως, μερικά λεπτά ακόμα ύπνο.

8. Μην αρχίσετε να κοιτάτε τα email σας

Όσο βρίσκεστε στο σπίτι καλό θα ήταν να απέχετε από την δουλειά σας και το ίδιο ισχύει και για το πρωί. Άλλωστε, σε τι θα ωφελήσει να δείτε τα email της δουλειάς σας πριν πάτε εκεί; Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αγχωθείτε και να χάσετε τον χρόνο σας.

9. Μην ψάχνετε τα παπούτσια σας

Τα παπούτσια και γενικά, όλα σας τα πράγματα πρέπει να μπαίνουν πάντα σε συγκεκριμένο σημείο, ώστε να μην τα ψάχνετε το πρωί. Το ίδιο ισχύει και για τα κλειδιά σας. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο χρόνο θα κερδίσετε.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δημοφιλή