Δραγασάκης: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη για κλείσιμο των συνόρων

Δραγασάκης: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη για κλείσιμο των συνόρων

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ευρώπη να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει να προετοιμαστούμε ως κοινωνία να αντέξουμε ακόμα και αν παρθούν αποφάσεις οι οποίες δεν είναι αυτές που πρέπει να είναι» είπε ο κ. Δραγασάκης και τόνισε ότι είναι σημαντικό να δούμε τι θα κάνει η Τουρκία.

«Αν η Τουρκία ενταχθεί σε έναν σχεδιασμό και κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει, τότε οι πιέσεις θα μειωθούν και το πρόβλημα θα γίνει διαχειρίσιμο. Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί τότε πρέπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη» είπε και συνέχισε σχολιάζοντας πως στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυνάμεις που ακολουθούν μία λογική ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του θέματος, αλλά ακούγονται και φωνές από ορισμένες χώρες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ευρώπη έχει και κάποια κεκτημένα, τα οποία αν αρνηθούμε τότε θα πάμε σε χειρότερες καταστάσεις για όλους.

Ακόμη ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως ένα από τα ζητήματα που προβληματίζουν είναι και η πηγή του προβλήματος, που είναι ο πόλεμος.

«Γι’ αυτό και ο κ. Μουζάλας και ο πρωθυπουργός και εγώ θα σας πω ότι θα πρέπει ως κοινωνία να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο συνόρων».

«Χρειάζεται νηφαλιότητα» είπε, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα ως ακραίο, ενώ διευκρίνισε πως εάν το σενάριο του κλεισίματος των συνόρων γίνει πραγματικότητα δεν θα σημαίνει και έξοδος από τη Σένγκεν.

«Μιλάμε για ένα ακραίο σενάριο ότι για κάποιους μήνες ενδεχομένως θα πρέπει να διαχειριστούμε μία κατάσταση όπου εδώ θα έχουμε 50.000 - 60.000 πρόσφυγες».

«Υπάρχει μια ανάγκη ως κοινωνία να είμαστε προετοιμασμένοι για ακραία σενάρια, εάν γίνει αυτό (το κλείσιμο των συνόρων) τότε αυτός ο κόσμος θα αναζητήσει άλλες διαδρομές, αυτό σημαίνει ότι θα σταδιακά θα αποδυναμωθούν αυτές οι ροές» δήλωσε.

Όσον αφορά το άλλο μεγάλο ζήτημα που είναι το ασφαλιστικό και οι κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Δραγασάκης είπε πως πάντα το αίτημα των αγροτών ήταν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τώρα μπορούν να το κάνουν.

Ωστόσο υπογράμμισε πως εάν δεν βρεθούν σήμερα λύσεις για το ασφαλιστικό το αύριο θα είναι χειρότερο.

Επισήμανε δε πως η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιφέρει μια σειρά θετικών συνεπειών που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση υλοποιεί όσα έχει κληθεί να υλοποιήσει.

Σε ότι αφορά το θέμα της φορολογίας σημείωσε "ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει συμφωνηθείσες πολιτικές με τον πιο δίκαιο τρόπο.

«Η κυβέρνηση κάνει αυτό που νομίζει ότι υπηρετεί το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, εάν δεν τα καταφέρουμε τότε θα πούμε στον ελληνικό λαό τι τον περιμένει» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης, απορρίπτοντας παράλληλα τα όποια σενάρια για εκλογές.

Σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου διευκρίνισε ότι αυτό γίνεται γιατί «πρέπει να πάμε σε πολιτικό σύστημα που θα το εμπιστεύεται ο κόσμος. Θέμα εκλογών δεν υπάρχει εφόσον μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού» κατέληξε.

Δημοφιλή