Αποζημίωση 1 ευρώ θα λάβει ο Λε Πεν για αυτή τη σέλφι

Αποζημίωση 1 ευρώ θα λάβει ο Λε Πεν για αυτή τη σέλφι
Twitter

Αποζημίωση... ενός ευρώ θα λάβει ο Ζαν Μαρί Λε Πεν, ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, από τον χορευτή -και πρώην σύντροφο της Μαντόνα-, Μπραχίμ Ζαϊμπάτ. Ο χορευτής είχε τραβήξει σέλφι με τον αποκοιμισμένο στο κάθισμά του Λε Πεν σε καμπίνα αεροσκάφους και στη συνέχεια την δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Η φωτογραφία, στην οποία ο χορευτής καλούσε τον γαλλικό λαό να ψηφίσει για να μην νικήσει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, συγκέντρωσε περισσότερα από 8.000 likes, ενώ αναδημοσιεύτηκε 12.000 φορές στο Twitter.

Το γαλλικό Δικαστήριο έκρινε ότι πράγματι η συγκεκριμένη φωτογραφία παραβίαζε την ιδιωτικότητα του Λε Πεν, όμως σε καμιά περίπτωση δεν είχε στόχο να τον ζημιώσει ηθικά. Γι΄ αυτό το λόγο, η αποζημίωση που θα λάβει δεν θα ξεπερνά το ένα ευρώ. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε όμως ότι ο Ζαϊμπάτ κλήθηκε να σβήσει άμεσα την φωτογραφία, καθώς και να πληρώσει τα νομικά έξοδα του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου, τα οποία αγγίζουν τα 3.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Μαντόνα, η πρώην σύντροφος του χορευτή, έχει κατά καιρούς λάβει επικριτική στάση απέναντι στον Λε Πεν και της κόρης του που είναι η νέα ηγέτης του Εθνικού Μετώπου. Το 2012, κατά την διάρκεια της περιοδείας της, η τραγουδίστρια είχε χρησιμοποιήσει φωτογραφία της Μαρίν Λε Πεν σαν φόντο και είχε τοποθετήσει στο μέτωπο της πολιτικού μια σβάστικα.

Δημοφιλή