Τα «λόγια αγάπης» που έχουμε σιχαθεί να ακούμε να λένε τα ζευγάρια μεταξύ τους

Τα «λόγια αγάπης» που έχουμε σιχαθεί να ακούμε να λένε τα ζευγάρια μεταξύ τους

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Και όταν το νιώθεις πρέπει να το εκφράζεις, να το λες. Δεν είμαστε εμείς εδώ για να το αμφισβητήσουμε.

Υπάρχουν όμως και εκείνα τα λόγια αγάπης που, όπως και να το κάνουμε, μας προκαλούν αλλεργία. Μας κάνουν να θέλουμε να γελάσουμε ή στην καλύτερη, να σπάσουμε κάτι από τα νεύρα μας. Είτε τα ακούμε από φίλους, γνωστούς ή περαστικούς είτε τα διαβάζουμε σε Facebook και Instagram, πρόκειται για εκείνες τις λέξεις και φράσεις που πραγματικά θα έπρεπε να εξαλειφθούν.

Από τα παλιά μέχρι και τα πρωτοεμφανιζόμενα (σε σας αναφερόμαστε hashtags), ιδού τα λογάκια αγάπης (ίου!) που δεν θα θέλαμε να ξανακούσουμε ή να ξαναδιαβάσουμε.

1. Η εξαντλητική χρήση του «μωρό μου» σε όλες τις εκδοχές

Πόσα «μωρό μου» χωράνε σε μια συζήτηση; Πόσα «baby» ή «babe» ή «bebe»; Χρησιμοποιήστε και το όνομα του άλλου, δεν κάνει κακό.

2. Μπέμπα

Ναι, είναι ξεχωριστή κατηγορία ακριβώς επειδή είναι απαίσιο. Όχι, αν δεν είσαι πλέον στο σχολείο δεν είσαι «μπέμπα» και ούτε θα έπρεπε να αφήνεις και κάποιον άλλο να σε αποκαλεί έτσι. Όσο και να σε αγαπάει. Μιλάω εκ πείρας.

3. Το γυναικάκι μου / Ο αντρούλης μου

Αλήθεια τώρα; Εντάξει, είστε παντρεμένοι, μπράβο σας και συγχαρητήρια. Αφήστε μας να το διαπιστώσουμε από τη βέρα σας ή εάν προκύψει στη συζήτηση. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην το μάθουμε καθόλου, γιατί, έχει καμία σημασία;

4. «Είμαστε καλά...», «κάναμε αυτό...», «μας αρέσει εκείνο...»

Σε κάθε ερώτηση, η απάντηση είναι σε α' πληθυντικό. Δεν έχει καμία σημασία που μιλάει ο ένας από τους δύο, όλες οι φράσεις αρχίζουν με το «εμείς» και όχι το «εγώ». Είστε δύο άτομα που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας πράγμα που και που. Τι, όχι;

5. Hashtags που υποδηλώνουν «είναι δικός μου/δικιά μου» στο Instagram

#hubby, #youandme, #thetwoofus, #μαζί, #myman κτλ. Αυτά τα «εμπνευσμένα» hashtags συνοδεύουν φωτογραφίες με 2 ζευγάρια πόδια, με selfie, με χέρια που κρατιούνται ή πραγματικά οτιδήποτε άλλο. Ο στόχος είναι ένας: να καταστήσουν σαφές πόσο αγαπιέστε. Μας πείσατε!

6. Όλο το ζωικό βασίλειο

Εντάξει, όλοι μας έχουμε υποπέσει στο εξής αμάρτημα, αλλά το έχουμε αφήσει πίσω μας εδώ και καιρό. Εάν δεν πάτε Λύκειο, μην αποκαλείτε ο ένας τον άλλο κουνελάκι, γατούλα, τιγράκι, παπάκι, μελισσούλα, αρκουδάκι και οτιδήποτε άλλο σε ζώο σας βρίσκεται. Ή τουλάχιστον, κανονίστε να μην σας ακούσουμε να το λέτε. Ποτέ.

7. Λέξεις που έχετε φτιάξει εσείς

Ζουζουνελάκι μου. Μπιμπιτσικάκι μου. Μωρουνελάκι μου. Τζουτζουκεκάκι μου. Αγαπουλινάκι μου. Δεν είμαι σίγουρη, αλλά πιστεύω ότι όλο και κάποιος εκεί έξω θα τα έχει εφεύρει. Απλώς μην το κάνετε.

8. Σουλτάνα/Σουλτάνος

Ναι, και όμως. Το πέτυχα πρόσφατα. Αποκαλούσαν τον εαυτό τους σουλτάνο / σουλτάνα του άλλου στα social media. Χρειάζεται να σχολιάσω κάτι; Τα είπα όλα με τις φίλες μου, οπότε ας το αφήσω καλύτερα έτσι. Κρίμα είναι τα -ερωτευμένα- παιδιά.