Καταθέσεις Πολιτισμού: Ο νέος κύκλος διαλέξεων για τη σύγχρονη ελληνική ζωή στην Τράπεζα της Ελλάδος

Καταθέσεις Πολιτισμού: Ο νέος κύκλος διαλέξεων για τη σύγχρονη ελληνική ζωή στην Τράπεζα της Ελλάδος

Κόντρα στη γενικευμένη οικονομική κρίση, η Τράπεζα της Ελλάδος άνοιξε ένα κύκλο διαλέξεων με καλλιτέχνες, λογοτέχνες, προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, επιχειρώντας να αναδείξει κομμάτια της σύγχρονης ελληνικής ζωής, που άμεσα ή έμμεσα ενισχύει.

Με τον εύγλωττο τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», οι ομιλίες είναι ανοιχτές για το κοινό και οργανώνονται με βάση τέσσερις θεματικές ενότητες: περιβάλλον – πολιτιστική διαχείριση – τέχνες – λογοτεχνία.

Η αρχή έγινε στις 3 Φλεβάρη με τον γλύπτη και Καθηγητή του Α.Π.Θ., Κώστα Βαρώτσο, ο οποίος μίλησε με θέμα: Τέχνη-φύση, τέχνη-πόλη, τέχνη-ιστορία: ψάχνοντας τη χαμένη ισορροπία μεταξύ χώρου και χρόνου.

Θα ακολουθήσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2016:

  • ο ζωγράφος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης (2 Μαρτίου 2016), ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Γιάννης Τσαρούχης: μια συνοπτική προσέγγιση της ζωγραφικής του αρχαίου ελληνικού κόσμου μέσα από το έργο του».
  • ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Γιάννης Τροχόπουλος (6 Απριλίου 2016), ο οποίος θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη το θέμα «Συμμετέχοντας στην ανάπτυξη μιας αλληλέγγυας κοινωνίας: η μεταμόρφωση της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, 1955-2010».
  • οι αρχιτέκτονες και υπεύθυνοι της ανάπλασης της παραλίας της Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Bernard Cuomo (4 Μαΐου 2016), οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα: «Στο δημόσιο χώρο: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/ Ηράκλειο/ Καβάλα/ Κοζάνη/ Νεάπολη/ Ταγγέρη/ Χανιά»
  • ο λογοτέχνης Πέτρος Μάρκαρης (15 Ιουνίου 2016), ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Ο συγγραφέας και οι πόλεις του».

Η συμμετοχή στις διαλέξεις είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή μία ώρα πριν από την έναρξη της διάλεξης. Για την είσοδο στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητη αστυνομική ταυτότητα.

Την ημέρα της διάλεξης, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3) θα παραμείνει ανοικτό έως τις 6.00 μ.μ., δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν και να δουν την έκθεση ζωγραφικής «Μιχαήλ Αξελός (1877-1965), Ανάμεσα σε δύο κόσμους» που φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στο χώρο.

Στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων στον δεύτερο όροφο του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (Εδουάρδου Λω και Πανεπιστημίου) στην Αθήνα.

Δημοφιλή