Το IN-EDIT Festival επιστρέφει με μερικά από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων

Το IN-EDIT Festival επιστρέφει με μερικά από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων
IN EDIT GREECE

Το 2003, στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ που πρόβαλε ντοκιμαντέρ για σπουδαίους μουσικούς και μουσικές, φέρνοντας στο φως ένα παραμελλημένο μέχρι εκείνη τη στιγμή κινηματογραφικό είδος: το μουσικό ντοκιμαντέρ.

Δεκατρία χρόνια μετά, το IN-EDIT, είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο. Έχει πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από δεκαπέντε πόλεις παγκοσμίως, από την Πόλη του Μεξικού μέχρι το Βερολίνο και από το Σαντιάγο μέχρι τη Μαδρίτη, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς των απανταχού φίλων της μουσικής και του σινεμά. Το IN-EDIT Festival είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα.

Το IN-EDIT Festival, ήρθε στην Ελλάδα το 2014, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη ενώ την επόμενη χρονιά, διοργανώθηκε σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: στην Αθήνα το Φεβρουάριο και στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο.

Το 2016, έχοντας συμπληρώσει τα δεκατρία του χρόνια, το IN-EDIT ξεκίνησε το παγκόσμιο ταξίδι του από τη Βαρκελώνη και πριν ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Ιταλία και την Ολλανδία, επιστρέφει στην Αθήνα και στην ιστορική, και ανακαινισμένη πλέον, αίθουσα του κινηματογράφου ΑΣΤΟΡ, από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Μαζί του φέρνει για δεύτερη χρονιά μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων, μερικά από τα οποία σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που συνθέτουν μία ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία.

Kurt Kobain, Amy Winehouse, Backstreet Boys, Daft Punk, Lemmy, R.E.M., David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed και Paco de Lucia είναι μερικοί μόνο από τους σπουδαίους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν τις επόμενες μέρες στη σκοτεινή αίθουσα του ΑΣΤΟΡ.

«“IN-EDIT” σε πολλές γλώσσες σημαίνει “υπό επεξεργασία” ή “αδημοσίευτο”» λέει η Isabella Longo, International Coordinator & Project Manager του IN-EDIT. «Όταν ξεκίνησε το πρότζεκτ, πριν 13 χρόνια, η ιδέα ήταν να παρουσιάζει ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής. Χρόνο με το χρόνο το φεστιβάλ μεγάλωνε και προτεραιότητα δεν ήταν πια να έχει μόνο πρεμιέρες, αλλά να προβάλει σπουδαία ντοκιμαντέρ που λένε σπουδαίες ιστορίες». Και αυτές οι σπουδαίες ιστορίες είναι που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους κάθε χώρας που διοργανώνεται το IN-EDIT. «Ακόμη και αν το φεστιβάλ κάθε χρόνο διοργανώνεται σε πολλές διαφορετικές πόλεις, σε διαφορετικές ηπείρους, το κοινό είναι σχεδόν το ίδιο, σε κάθε έκδοση. Περιμένοντας στην ουρά των εισιτηρίων κάθε έκδοσης, παρατηρώ τους ανθρώπους και τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους, τα πρόσωπά τους, μοιάζουν, είναι εντυπωσιακό! Αυτή είναι η δύναμη της μουσικής, νομίζω», συμπληρώνει η Longo.

Προσκεκλημένοι του φετινού IN-EDIT GREECE είναι ο σκηνοθέτης Jozef Devillé και ο Uri Altell, ένας εκ των δύο συν-ιδρυτών του IN-EDIT της Βαρκελώνης.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του δεύτερου IN-EDIT GREECE εδώ και να ενημερωθείτε σχετικά με τα εισιτήρια εδώ.

Δημοφιλή