«Ασκήσεις» εκλογών στη ΝΔ με φόντο το προσφυγικό

«Γαλάζιες» ασκήσεις εκλογών με φόντο το προσφυγικό
SOOC

Η σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Τρίτης με τους στενούς του συνεργάτες τα είχε όλα.

Εκτενή συζήτηση για το προσφυγικό, προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ως την προσωρινή έστω αντιμετώπιση του εθνικού αυτού ζητήματος, ακόμα και την ανακοίνωση του ίδιου του προέδρου της ΝΔ για τη σύσταση ενός νέου οργάνου που θα συντονίζει τις ενέργειες των γαλάζιων βουλευτών και θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στο προσφυγικό και θα προτείνει τρόπους διαχείρισης τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο.

Άλλα δεν ήταν μόνον αυτά.

Όλοι όσοι συμμετείχαν - οι δυο αντιπρόεδροι Χατζηδάκης, Γεωργιάδης και οι συντονιστές των τομέων κοινοβουλευτικού έργου - έδειξαν να συμφωνούν ότι το δραματικό σκηνικό που διαμορφώνεται στα σύνορα της χώρας, σε συνδυασμό με την σκληρή στάση άλλων ευρωπαϊκών και μη χωρών, προϊδεάζουν για δραματικές εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, με ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Είναι προφανές ότι το σενάριο των εκλογών δεν έπεσε στο τραπέζι ως μια κενού περιεχομένου συζήτηση. Άλλωστε, οι συμμετέχοντες στη «γαλάζια» σύσκεψη εκτιμούν ότι κομβικό σημείο για όλα τα πιθανά σενάρια, θα αποτελέσει η επικείμενη συνάντηση της ΕΕ με την ηγεσία της Τουρκίας, με την Άγκυρα να βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο, άλλα και το λεγόμενο στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος χώρας να δείχνει ήδη τα δόντια του, βάζοντας "τρικλοποδιές" στο πολιτικό σχέδιο για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής του σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόταση που έθεσε την Τρίτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση της με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Μέχρι τότε, η ΝΔ προετοιμάζει να καταθέσει μια συνολική πρόταση με σειρά παρεμβάσεων που αφορούν στο μεταναστευτικό, που περιλαμβάνουν από ζητήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας των προσφύγων, μέχρι και την δημιουργία κέντρων διαβίωσης και φύλαξης όσων δεν καταφέρνουν να μετακινηθούν από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δημοφιλή