ReGeneration: Δυναμικό ξεκίνημα για τον 3ο κύκλο με 100 νέες θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης

ReGeneration: Δυναμικό ξεκίνημα για τον 3ο κύκλο με 100 νέες θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης
ReGeneration

Mε μεγάλη συμμετοχή από κορυφαίους εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου, ασκούμενους, συντελεστές του προγράμματος και εκπροσώπους των ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ReGeneration, της ομάδας των Global Shapers Athens Hub. Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, οι συμμετέχοντες του προγράμματος συναντήθηκαν για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση των δύο πρώτων επιτυχημένων κύκλων και την έναρξη του τρίτου, που ξεκινά άμεσα και ήδη με μεγάλη συμμετοχή.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους κάθε ειδικότητας και υποστηρίζεται έμπρακτα από την Ελληνική Πρωτοβουλία και την Coca-Cola. Οι δύο χορηγοί συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος μέσω οικονομικής ενίσχυσης, καθώς και μέσω παροχής τεχνογνωσίας.

Στον πρώτο κύκλο του ReGeneration, 21 εταιρείες προσέφεραν θέσεις σε 55 νέους, 80% των οποίων ανανέωσαν τη σύμβασή τους. Στο δεύτερο κύκλο, 36 εταιρείες προσέθεσαν στο δυναμικό τους 105 νέους. Επιπλέον, ο κάθε υποψήφιος παρακολούθησε έως 80 ώρες training και προσέφερε έως και 50 ώρες εργασίας σε ΜΚΟ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ενδεικτικά στο 2ο κύκλο συνεργάστηκαν με έξι ΜΚΟ (‘Μπορούμε’, ‘Σχεδία’, ‘Έμφασις’, ‘Ανθρώπινοι Άνθρωποι’, ‘Δεσμός’, ‘Πλησίον’) αντιμετωπίζοντας το κοινωνικό πρόβλημα της αστεγίας. Μέσα από τις δράσεις αυτές συλλέχθηκε πάνω από ένας τόνος φαγητού μέσα σε 3 μήνες.

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα συνεχώς μεγαλώνει, με τον αριθμό των αιτήσεων για τον 3ο κύκλο να φθάνει τις 6.300 (σε σύγκριση με 4.250 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί για τον 2ο κύκλο και 2.800 για τον 1ο). Αντίστοιχα, μεγαλώνει και το ενδιαφέρον των εταιρειών με αποτέλεσμα ο τρίτος κύκλος να ξεκινά πολύ αισιόδοξα εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από 36 εταιρίες για 100 θέσεις εργασίας. Χάρη στη μεγάλη του επιτυχία, το πρόγραμμα ReGeneration έχει ήδη αποσπάσει 3 βραβεία HR Awards το 2015.

Ο Πάνος Μαδαμόπουλος-Μοράρης, Co-Founder του Regeneration δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πρωτοβουλία της ομάδας των Global Shapers Athens Hub έχει πλέον καθιερωθεί στην ελληνική αγορά, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται συνεχώς τόσο από την πλευρά των νέων, ταλαντούχων πτυχιούχων, όσο και από την πλευρά των εταιρειών. Και είναι επίσης ιδιαιτέρως σημαντικό, ότι μέσα από το πρόγραμμα ReGeneration πολλοί νέοι έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις τους πέραν της πρακτικής άσκησης. Άρα μιλάμε για μια εξαιρετική ευκαιρία απορρόφησης ταλέντων από την αγορά σε μια εποχή που η ανεργία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των νέων. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω πολύ τις εταιρείες που πίστεψαν στο πρόγραμμα και το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αναπτύξει ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.»

Οι επιχειρήσεις που προσέλαβαν ασκούμενους μέσα από το πρόγραμμα ReGeneration το 2015 είναι:

1. Alpha Bank

2. ATCOM

3. CANA

4. Celestyal Cruises

5. Coca-Cola Hellas

6. Connecticore

7. Dr. Anytime

8. DOW chemicals

9. e-travel

10. ΕΑΣΕ

11. Ελληνικά Πετρέλαια

12. Έπαφος

13. ΕΠΕ

14. ERGO

15. FAMAR

16. Όμιλος Φουρλή

17. GSK

18. Icon platforms

19. INVER EAST MED

20. Johnson & Johnson

21. ΚΡΑΤΑΙΟΝ Συμβουλευτική

22. Lease plan

23. Μαρινόπουλος

24. MetLife

25. Μινέρβα

26. Mondelez

27. OTE Academy

28. PanAdvert

29. Pfizer

30. Pharmaserve- Lilly

31. Siemens

32. TITAN

33. TNT

34. Unilever

35. Upstream

36. Vodafone

Δημοφιλή