Καλαμάτα, Ελευσίνα και Ρόδος οι υποψήφιες πόλεις για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Καλαμάτα, Ελευσίνα και Ρόδος οι υποψήφιες πόλεις για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021
View of the City Kalamata
View of the City Kalamata
elgreko via Getty Images

Η Καλαμάτα μαζί με την Ελευσίνα και τη Ρόδο περιλαμβάνεται στις πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την παρουσίαση των φακέλων υποψηφιότητας, ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Oι πόλεις που επελέγησαν, θα συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Σημειώνεται ότι, οι πόλεις που παρουσίασαν φακέλους υποψηφιότητας ήταν ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα, η Σάμος και η Τρίπολη.

Σχετικά με το ευχάριστο, για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, γεγονός, ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

«Αισθάνομαι ευτυχής για την επιτυχημένη κατάληξη επιλογής της πόλης μας, στην πρώτη τριάδα των πόλεων για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Αλλά και οι κάτοικοι της Καλαμάτας πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, που ένας αγώνας τριάντα ετών δικαιώνεται.

Υπάρχουν αδυναμίες, το γνωρίζουμε, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να τις διορθώσουμε. Σημασία έχει το ενωτικό κλίμα και η συνεργασία. Θα γίνει αξιοποίηση όλου του πνευματικού, καλλιτεχνικού και επιστημονικού κόσμου.

Έχω πει πολλές φορές, πως κερδίζοντας η Καλαμάτα, θα ωφεληθούν όλες οι πόλεις που είναι γύρω της σε απόσταση μισής ώρας, γιατί τις θεωρούμε ενιαίο αστικό χώρο. Η συνεργασία μαζί τους είναι απαραίτητη.».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή