H MasterCard θέλει να πληρώνετε με selfies για τις αγορές σας

H MasterCard θέλει να πληρώνετε με selfies για τις αγορές σας
elf portrait taken on mobile phone.
Betsie Van Der Meer via Getty Images
elf portrait taken on mobile phone.

Η MasterCard έχει μία νέα στρατηγική για να καταπολεμήσει τις απάτες που γίνονται με τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες και αυτή είναι να κάνετε πληρωμές με το πρόσωπό σας.

Στο tech show που έγινε στην Βαρκελώνη την εβδομάδα που μας πέρασε, η εταιρεία αποκάλυψε μία νέα ρύθμιση η οποία ονομάζεται «selfie pay» (πληρωμή με φωτογραφία selfie), η οποία επιτρέπει στους κατόχους της κάρτας να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του προσώπου τους ή το αποτύπωμά τους προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους όταν κάνουν πληρωμές.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες είναι να εγκαταστήσουν την εφαρμογή της MasterCard στο κινητό τους ή το tablet τους. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δίνουν τις πληροφορίες που έδιναν πριν για να κάνουν τις αγορές τους, απλά θα χρειάζεται και επιπλέον επιβεβαίωση.

Για να αποτρέψουν τους απατεώνες από το να κρατούν μία φωτογραφία μπροστά στην κάμερα, η εταιρεία ανέφερε ότι ο χρήστης πρέπει να ανοιγοκλείσει τα μάτια του.

Η νέα αυτή εφαρμογή θα κυκλοφορήσει μετά από πολλά τεστ και με 92% των χρηστών να αναφέρουν ότι προτιμούν αυτόν τον τρόπο από τους κωδικούς.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.