5 concept stores που αλλάζουν το πρόσωπο της Αθήνας

5 concept stores που αλλάζουν το πρόσωπο της Αθήνας

Μερικές φορές η παρέα δεν μπορεί να συμφωνήσει στο τι θέλει να κάνει. Να πιει καφέ ή μπύρα; Να φάει κάτι; Ή να πάει για ψώνια; Ευτυχώς υπάρχει μια λύση που πρόκειται να τους ικανοποιήσει όλους, ονομάζεται «concept store» και έχει αρχίσει να εδραιώνεται και στην Αθήνα.

Χώροι ξεχωριστοί και πολυεπίπεδοι, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες. Αρχικά καφέ, τσάι -και όχι μόνο-, νόστιμες επιλογές για πρωινό, brunch ή ελαφρύ γεύμα και φυσικά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ξεχωριστά αντικείμενα από τον χώρο της μόδας, της διακόσμησης και της ομορφιάς. Δεν ξέρουμε για σας, αλλά εμείς σίγουρα έχουμε αποφασίσει που θα βρισκόμαστε τα επόμενα Σαββατοκύριακα!

Ιδού τα 5 concept stores που αλλάζουν το πρόσωπο της Αθήνας. Έχετε επισκεφθεί κάποιο; Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Αν περνάτε από την οδό Σόλωνος 32 στο Κολωνάκι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσέξετε το υπέροχο κτίριο. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό που κατασκευάστηκε το 1937, από τον επιχειρηματία Ευριπίδη Κουτλίδη και συλλέκτη μιας μεγάλης συλλογής έργων τέχνης, που πλέον εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη. Αυτός είναι ο ιδιαίτερος χώρος που ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε στο Philos Athens, έναν χώρο όπου κάποιος μπορεί να κάνει τα ψώνια του, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκθέσεις, αλλά και να απολαύσει ένα υπέροχο brunch.

Στόχος είναι του είναι να λειτουργεί ως ένας πολυλειτουργικός χώρος, ως ένα μέρος συνάντησης όπου «διασταυρώνονται» αντικείμενα μόδας, διακόσμησης ή ακόμα και ομορφιάς. Εκμεταλλευτείτε την αίσθηση ηρεμίας που αποπνέει ο χώρος καθώς θα περνάτε από δωμάτιο σε δωμάτιο και αφιερώστε τη μέρα σας στο να ζήσετε την εμπερία του Philos Athens στο έπακρο. Αρχικά απολαύστε τις γεύσεις που προσφέρει (διαβάζουμε ότι τα αυγά έχουν την τιμητική τους!) και στη συνέχεια περιηγηθείτε στις πρωτότυπες δημιουργίες που φιλοξενεί.

Προσιτές τιμές, health bar με specialty cafe, υγιεινά snacks και νόστιμα γλυκά χωρίς γλουτένη, ζάχαρη, γάλα, κομψή και άνετη επίπλωση, διακοσμητικά αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ, προϊόντα ομορφιάς, κοσμήματα και πολλά άλλα σε ένα χώρο 450 τ.μ. μοντέρνας αισθητικής. Χρειάζεται να σας πούμε και άλλα για να σας πείσουμε ότι η νεότερη προσθήκη στη λίστα των concept stores της Αθήνας, το Graffito, αξίζει την προσοχή σας;

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Κωσταντής Ροκόφυλλος, στόχος του οποίου είναι να προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία shopping στην οποία συμμετέχουν πάνω από 50 Έλληνες. Στους τρεις ορόφους του κτιρίου θα βρείτε περίπου 15 ελληνικές εταιρείας και μεγάλη ποικιλία προϊόντων, όπως λουριά σκύλου, κοσμήματα, δερμάτινες τσάντες και μπαλαρίνες, μεταξωτά ρούχα, τραπέζια από τσιμεντοκονίες, κεριά, παιδικά ρούχα, έπιπλα και σαπούνια. Παράλληλα, υπάρχουν και αντικείμενα από Παρίσι, Ολλανδία, Βέλγιο, Ταϊλάνδη και Ινδονησία.

Δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί εάν πούμε ότι είναι το ANAMESA είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για όσους θέλουν να ανεβάσουν στο Instagram φωτογραφίες που θα παραπέμπουν σε fashion blog. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού πίσω από αυτό το κουκλίστικο concept store στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται η Αννούσα Μελά του Style Forecast. Το μότο του είναι το #ChicWithATwist και στόχος του να παρουσιάζει τις πιο ενημερωμένες συλλογές ρούχων, αλλά και διαδραστικά workshops από ότι πιο νέο έχει να παρουσιάζει η Αθήνα.

Επειδή όμως χωρίς τα απαραίτητα «καύσιμα» shopping δεν υπάρχει, το ANAMESA παρουσίασε και το #CoffeeWithATwist, με καφέ, γλυκιές και αλμυρές γεύσεις που θα σας δώσουν δύναμη να... συνεχίσετε!

Παραφερνάλια, τι υπέροχο όνομα! Πρόκειται για το εγχείρημα του Γιώργου Καρρά και της Αγγελικής Κουτρουλάκη, δύο παιδιών που μέσα από τα ταξίδια τους συλλέγουν προσεκτικά τα αντικείμενα που μπορεί να αγοράσει κάποιος στον χώρο τους στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το concept store, όπου θα βρείτε αντικείμενα από Αγγλία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Δανία και Λατινική Αμερική, τα πάντα είναι κυριολεκτικά προς πώληση, από τα έπιπλα, τον πάγκο του ξυλουργού ή ακόμα και το ράφι με τις... κούπες.

Καθώς το concept store βρίσκεται σε περιοχή όπου αναπτύχθηκε το εμπόριο ηλεκτρικών ειδών, στο Paraphernalia εκτός από designer αντικείμενα – έπιπλα, φωτιστικά, κούπες, τσάντες - υπάρχουν και λάμπες, καλώδια ή ντουί.

Επειδή όμως Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο, το concept store που συμπληρώνει τη λίστα βρίσκεται στο πολύβουο Χαλάνδρι. Είναι το 7thought της Κορίνας Ζερβάκη και συνδυάζει ιδανικά τρία στοιχεία: είναι καφέ, μπαρ και κατάστημα γυναικείων ρούχων.

Στο ισόγειο μπορεί κάποιος να απολαύσει τον ελληνικό, βιώσιμης καλλιέργειας, καφέ Taf, ποικιλία τσαγιών , φρέσκες κερκυραϊκές μπύρες, κοκτέιλ, smoothies και να δοκιμάσει αλμυρές τάρτες, μηλόπιτες και γλυκά του κουταλιού. Στον πάνω χώρο υπάρχουν δημιουργίες από Έλληνες σχεδιαστές μόδας και κοσμήματος, όπως Karavan, Milkwhite, DIG Athens, The Workshop, Πριγκιπώ και όχι μόνο. Και το καλύτερο; Όταν ανοίγει ο καιρός, τα σιδερένια τραπεζάκια του «βγαίνουν» στο πλακόστρωτο.