Θα κάνατε τσουλήθρα έξω από τον 70ο όροφο ενός ουρανοξύστη;

Θα κάνατε τσουλήθρα έξω από τον 70ο όροφο ενός ουρανοξύστη;

Κι εκεί που πιστεύαμε πως τα είχαμε δει όλα από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, μάθαμε για την ύπαρξη μιας γυάλινης τσουλήθρας στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. «Γιατί;», αναρωτιέστε; Γιατί όχι;

Ο ουρανοξύστης US Bank Tower στο Los Angeles, ο ψηλότερους ουρανοξύστης της Δυτικής Ακτής αυτή τη στιγμή, περνά από ανακαίνιση (πιο συγκεκριμένα ανακαινίζονται κάποιοι από τους ορόφους στην κορυφή του κτιρίου) και στο πλαίσιο αυτών των εργασιών έγιναν κάποιες άκρως εντυπωσιακές προσθήκες.

Αρχικά προστέθηκε ένα νέο παρατηρητήριο έκτασης δύο ορόφων με πανοραμική θέα 360 μοιρών. Από ότι φαίνεται όμως, ένα τεράστιο, υπέρ-πολυτελές παρατηρητήριο με γυάλινους τοίχους και θέα που κόβει την ανάσα δεν ήταν αρκετά εντυπωσιακό για τους OUE Limited, την εταιρεία στης οποίας την ιδιοκτησία βρίσκεται ο US Bank Tower, οπότε σκέφτηκαν να προσθέσουν και μια γυάλινη τσουλήθρα που θα ενώνει τους δύο ορόφους.

Η Skyslide, όπως ονομάστηκε η εν λόγω τσουλήθρα, θα ξεκινά από τον 70ο όροφο και θα καταλήγει στον 69ο και θα βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου -σαν να λέμε, στο κενό. Θα έχει 10 μέτρα μήκος και πάχος 10εκ. και σίγουρα δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή μεταφοράς όσων φοβούνται τα ύψη ή πάσχουν από κάποια καρδιολογική πάθηση. Αλλά ακόμα και για τους πιο τολμηρούς, το να κάνεις τσουλήθρα «στον αέρα» σε ύψος 300μ. από την επιφάνεια της γης, δεν είναι και το πιο απλό πράγμα.

Για να μπεις στο Skyspace, όπως ονομάστηκε το παρατηρητήριο, θα πρέπει να πληρώσεις $25 (περίπου €23) ενώ αν θες να δοκιμάσεις τα νεύρα σου με την Skyslide τσουλήθρα θα πρέπει να βγάλεις έξτρα εισιτήριο αξίας $8 (περίπου €7). Ολόκληρη η ανακαίνιση του ουρανοξύστη κόστισε $50εκ. (περίπου €46εκ.) ενώ τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν στα μέσα του 2016.