Τα 3 κουρέματα που θα δώσουν στα μαλλιά σας τον όγκο που χρειάζονται

Τα 3 κουρέματα που θα δώσουν στα μαλλιά σας τον όγκο που χρειάζονται

Όχι, αυτή δεν είναι μια ιστορία όπου λέμε στις γυναίκες με λεπτή τρίχα να κοιμηθούν με πλεξούδες που θα ξεμπλέξουν το πρωί. Ή να λούσουν τα άτονα μαλλιά τους αρκετές φορές την εβδομάδα για να τους δώσουν όγκο. Αυτές οι λύσεις είναι προσωρινές και ίσως να μην έχουν καν αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον στυλίστα του Matrix SoColor, Νικ Στένσον, το κλειδί για τη δημιουργία μιας ψευδαίσθησης που θα πείθει ότι τα μαλλιά σας είναι πυκνά και έχουν όγκο είναι ένα κούρεμα για λεπτή τρίχα, με μήκος πάνω από τους ώμους.

«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με την λεπτή τρίχα είναι ότι μακραίνουν πολύ τα μαλλιά τους,» λέει. «Μόλις ακουμπήσουν τα μαλλιά στους ώμους θα μπορείς να δεις από μέσα τους. Θα δείχνουν άτονα.»

Αντίθετα, ο Στένσον προτείνει κουρέματα με διαφορετικά «επίπεδα» όπως ένα pixie ή ένα καρέ που θα βοηθήσουν στη δημιουργία μίας «στρογγυλότητας».

Θα πρέπει επίσης να ξεχάσετε τις βαριές κρέμες και τα λάδια, καθώς βαραίνουν τα αδύναμα μαλλιά σας και τα κάνουν τα δείχνουν ακόμη περισσότερο άτονα. «Ο καλύτερος σας φίλος είναι τα προϊόντα που δίνουν όγκο,» λέει ο Στένσον.

Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε τον όγκο σας χωρίς προϊόντα και σίδερα μαλλιών; Σύμφωνα με τον Στένσον, θα πρέπει μετά το λούσιμο να κάνε τις τούφες σας «ρολό» και να τις σταθεροποιήσετε με τσιμπιδάκια. Αφήστε τα να στεγνώσουν με φυσικό αέρα και μετά κουνήστε τα μαλλιά σας για επιπλέον όγκο.

Έτοιμες για ένα κούρεμα για λεπτή τρίχα που θα σας ταιριάζει; Δείτε τρία παραδείγματα που έχουν υιοθετήσει οι σταρ και ο Στένσον πιστεύει ότι είναι ιδανικά για την υφή των μαλλιών σας.

Ασύμμετρο καρέ (shag)

Πηγή: AMANDA EDWARDS VIA GETTY

Koντό, ίσιο καρέ (bob)

Πηγή: EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Αγορέ (pixie)

Πηγή: John Salangsang/Invision/AP

To άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post