Εφευρέτες που σκοτώθηκαν από τις δημιουργίες τους

Εφευρέτες που σκοτώθηκαν από τις δημιουργίες τους

Εφεύρεση χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε δημιουργική ενέργεια του ανθρώπου που καταλήγει στην επινόηση πραγμάτων που δεν υπάρχουν προηγουμένως. Υπάρχουν στιγμές όμως που αυτό το εφεύρημα μερικές φορές καταλήγει να σκοτώνει τους ίδιους τους δημιουργούς του,

Δείτε παρακάτω πέντε εφευρέτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους δοκιμάζοντας τα… δημιουργήματά τους, όπως τους κατέγραψε το κανάλι Top Trending στο Youtube.

Ο Thomas Midgley,Jr είχε κατοχυρώσει πάνω από 100 πατέντες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Σε ηλικία 51 ετών νόσησε από πολιομυελίτιδα και κατασκεύασε ένα σύστημα από σχοινιά και τροχαλίες που διευκόλυνε τους άλλους να τον σηκώνουν από το κρεβάτι. Το 1944 στα σχοινιά και πνίγηκε.

Ήταν στις 4 Φεβρουαρίου του 1912 όταν ο FranzReichelt σκαρφάλωσε στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ φορώντας μια στολή πτήσης δικής του έμπνευσης. Στις 8:22 το πρωί ο Reichelt βρισκόταν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ. Φόρεσε τη στολή του και πήδηξε στο κενό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο William Bullock εφηύρε τις περιστροφικές μηχανές εκτύπωσης έντυπου τύπου. Το 1867 σε ηλικία 54 ετών το πόδι του πιάστηκε στη συσκευή, μολύνθηκε και πέθανε από γάγγραινα.

Ο κασκαντέρ Karel Soucek, το 1984 πέρασε τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βαρέλι. Κατάφερε να βγει ζωντανός με αποτέλεσμα να θέλει να χτίσει ένα μουσείο αφιερωμένο στον εξοπλισμό που χρησιμοποίησε. Για την χρηματοδότηση έπεισε μια εταιρεία να γίνει χορηγός του σε ένα άλλο παράτολμο εγχείρημα: να ρίξει το βαρέλι από ύψος 55 μέτρων από την κορυφή του Houston Astrodome μέσα σε μια δεξαμενή με νερό… με τον ίδιο μέσα.

Στις 20 Ιανουαρίου του 1985 το βαρέλι με τον 37χρονο Soucek μέσα, χτύπησε στο χείλος της δεξαμενής αντί να πέσει μέσα στο νερό. Ο κασκαντέρ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι, το στήθος και την περιοχή της κοιλιάς από τη συντριβή και πέθανε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

O Li Siείχε εφεύρει μια μηχανή βασανιστηρίων για όσους θεωρούντο εγκληματίες. Ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Αυτοκράτορα της εποχής με αποτέλεσμα το 208 π.Χ να τον σκοτώσουν κόβοντάς τον στα δύο με την μηχανή βασανιστηρίων που κατασκεύασε.

Δημοφιλή