5 ιδέες διακόσμησης που επιβάλλεται να δανειστείτε από τους Γάλλους

5 ιδέες διακόσμησης που επιβάλλεται να δανειστείτε από τους Γάλλους

Οι Γάλλοι είναι ειδικοί στον πολιτισμό, την ομορφιά και το design. Από τη μόδα, στο φαγητό και στα έπιπλα, η χώρα έχει ένα ξεχωριστό εκλεπτυσμένο στυλ που μπορεί θέλουν να μιμηθούν, ειδικά στο σπίτι.

Εάν ονειρεύεστε ότι κοιτάτε τον Πύργο του Άιφελ ή ότι πίνετε κόκκινο κρασί στο Μπορντό, ιδού μερικές απλές ιδέες design που μπορείτε να εφαρμόσετε για να φέρετε το πνεύμα της Γαλλίας στο ταπεινό σας σπιτικό. Δείτε τις παρακάτω και ζήστε και εσείς με στυλ όπως οι Γάλλοι.

1. Λευκές και άσπρες λεπτομέρειες

Αυτός ο κομψός χρωματικός συνδυασμός κάνει κάθε χώρο να δείχνει προσεγμένος. Για τους Παριζιάνους είναι ουδέτερος και έτσι πρέπει να τον βλέπετε και εσείς.

2. Σερβίτσια που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους

Για μία πινελιά Γαλλικής εξοχή, επιλέξτε ένα πορσελάνινο σερβίτσιο στο οποίο δεν είναι όλα τα κομμάτια ίδια. Ο συνδυασμός διαφορετικών σχεδίων δίνει χαρακτήρα στην κουζίνα σας και τα κάνει όλα να φαίνονται «επιμελώς ατημέλητα».

3. Λευκοί τοίχοι

Οι λευκοί τοίχοι κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και περισσότερο εκλεπτυσμένος. Σας δίνουν επίσης την ελευθερία να πειραματιστείτε με το χρώμα στη διακόσμηση και σε ό,τι αντικείμενο θα κρεμάσετε στον τοίχο.

4. Ιδιαίτεροι καθρέφτες

Οι Γάλλοι έχουν κατακτήσει την τέχνη του να χρησιμοποιούν καθρέφτες ως διακοσμητικά στοιχεία. Είναι ιδανικοί για τους τοποθετήσετε στην είσοδο του σπιτιού ή πάνω από το τζάκι.

5. Τραπεζάκια με άποψη

Ένα όμορφα διακοσμημένο τραπέζι είναι απαραίτητο στη Γαλλική διακόσμηση. Βιβλία μόδας, κεριά, φρέσκα λουλούδια – όλα δίνουν ζωή σε κάθε επιφάνεια με προσωπικότητα και χάρη.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.