Ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου είναι 112 χρονών και επέζησε από το Άουσβιτς

Ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου είναι 112 χρονών και επέζησε από το Άουσβιτς

Για τον Israel Kristal το να μπει στα Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ήταν απλώς θέμα χρόνου – για να είμαστε ακριβείς του πήρε ακριβώς 112 χρόνια και 178 ημέρες.

Μόλις ονομάστηκε ο «Γηραιότερος Εν Ζωή Άνδρας».

Ο σύγχρονος Μαθουσάλας τιμήθηκε με το βραβείο την Παρασκευή μετά από δίμηνη έρευνα, αφότου ο Yasutaro Koide από την Ιαπωνία πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 112 χρόνων και 312 ημερών.

Ο Kristal γεννήθηκε στην Πολωνία το 1903 και πέρασε ένα μέρος του Β' Παγκοσμίου πολέμου στο Άουσβιτζ, το «περίφημο» στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί.

Έχασε τα δύο του παιδιά και τη γυναίκα του, Chaja Feige Frucht, στο Ολοκαύτωμα. Ο ίδιος επέζησε αν και χρειάστηκε να υπομείνει την εξουθενωτική εργασία στο Άουσβιτς και σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Israel Kristal με τον γιο, την κόρη και τα εγγόνια του.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν έχει ιδέα πώς επιβίωσε όλα αυτά τα χρόνια.

«Δεν γνωρίζω το μυστικό για μία μακρά ζωή. Πιστεύω ότι όλα είναι καθορισμένα από πάνω και δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε το “γιατί”,» είπε σχετικά σε ένα δελτίο τύπου. «Έχουν υπάρξει εξυπνότεροι, δυνατότεροι και ομορφότεροι από εμένα που δεν ζουν πια. Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όσο πιο σκληρά γίνεται και να χτίσουμε ξανά ό,τι έχει χαθεί.»

Ο Kristal μπορεί να ήταν μόλις τριών ότι πέταξαν για πρώτη φορά οι Αδερφοί Wirght, αλλά μοιάζει με «μωρό» μπροστά στη γηραιότερη γυναίκα του κόσμου.

Αυτή είναι η Susannah Mushatt Jones από το Μπρούκλιν, η οποία είναι 115 ετών και 249 ημερών.

Τόσο αυτή όσο και το Kristal θα πρέπει να περιμένουν μερικά χρόνια ακόμα εάν θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος αυτή τη στιγμή ανήκει στην Jeanne Calment από τη Γαλλία, η οποία έζησε μέχρι τα 122 της χρόνια (συν 164 ημέρες) πριν πεθάνει το 1997.