Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε πάνω από 30 φωτορεπόρτερ (και Έλληνες) που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε πάνω από 30 φωτορεπόρτερ (και Έλληνες) που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες
twitter

Τον φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Γιάννη Κολεσίδη συνέλαβαν οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ.

Ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ακολουθούσε την πορεία των προσφύγων, όπως και άλλοι φωτορεπόρτερ διεθνών πρακτορείων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Συνολικά πάνω από 30 είναι οι φωτορεπόρτερ που συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων εκ των οποίων 7 έως 10 είναι Έλληνες, όπως μεταδίδει ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης. Επίσης κρατείται και ο φωτορεπόρτερ του SOOC, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης.

Οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν «Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού» είπε ο Γιάννης Κολεσίδης. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι όπου είναι δίπλα από τη Γευγελή και τους οδηγούν στο αστυνομικού τμήμα της Γευγελής.

Όπως δήλωσε στο MEGA ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Τοσίδης, ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί, οι αρχές τους ζητούν 250 ευρώ. Εκτός από φωτορεπόρτερ έχουν συλληφθεί και αλληλέγγυοι.

Δημοφιλή