7 μικρά μυστικά για να «απογειώσετε» τα ψητά λαχανικά σας

7 μικρά μυστικά για να «απογειώσετε» τα ψητά λαχανικά σας
root vegetables baked in the oven with olive oil and spices and herbs
Biitli via Getty Images
root vegetables baked in the oven with olive oil and spices and herbs

Το καλό με τα ψητά λαχανικά είναι ότι και είναι πολύ γευστικά, αλλά και πανεύκολα στο μαγείρεμα. Ναι, δεν παύουν να είναι λαχανικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν λαχταριστά. Εκτός αυτού, κάνουν καλό στην υγεία μας και τρώγονται όλο τον χρόνο.

Εάν θέλετε να εντάξετε τα λαχανικά στη ζωή σας, ακολουθούν 7 συμβουλές για να τελειοποιήσετε την τέχνη του ψησίματός τους.

1. Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα βαθύ ταψί. Αρχικά χρειάζεστε ένα βαθύ ταψί επειδή θέλετε τα λαχανικά να διατηρήσουν το ζουμί τους και το αλουμινόχαρτο θα κάνει το καθάρισμα πιο εύκολο.

2. Βάλτε τα λαχανικά που μοιάζουν μαζί. Τα λαχανικά ψήνονται σε διαφορετικούς χρόνους, οπότε προσπαθήστε να τα ομαδοποιήσετε και να τα κόψετε στο ίδιο μέγεθος.

3. Βάλτε λάδι στα λαχανικά. Δεν χρειάζεται να τα γεμίσετε στο λάδια, αλλά βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι που έχετε μέσα στο ταψί σας είναι αλειμμένο με λάδι. Μην ξεχνάτε ότι μερικά λαχανικά όπως είναι η μελιτζάνα ή τα μανιτάρια μπορεί να χρειαστούν περισσότερο λάδι στο ψήσιμο.

4. Δώστε τους χώρο. Μην τα βάζετε ποτέ το ένα κολλητά με το άλλο. Το ξέρουμε ότι μπορεί να θέλετε βάλετε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά στο ταψί σας, αλλά αντισταθείτε γιατί δεν θα ψηθούν καλά.

5. Προσοχή στον χρόνο ψησίματος. Τα λαχανικά θέλουν τον χρόνο τους και πολλές φορές το ψήσιμο μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 45 λεπτά. Μην βιαστείτε να τα βγάλετε από τον φούρνο. Ακόμα κι αν έχουν μαλακώσει αρκετά για να μπορείτε να τα φάτε, αυτό το χρυσαφένιο χρώμα είναι που τους δίνει όλη τη γεύση.

6. Αυξήστε την θερμοκρασία. Βάζοντας την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου θα καταφέρετε να είναι τα λαχανικά σας και μαλακά μέσα και ξεροψημένα απ' έξω.

7. Προσθέστε γεύση. Η αλήθεια είναι ότι το λάδι και λίγο αλάτι αρκούν για να είναι νόστιμα τα λαχανικά σας, αλλά μερικά μυρωδικά δεν βλάπτουν!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.