Πώς έγινε η καταδρομική επίθεση στην Λευκάδα: 20 χούλιγκαν θέλει να ταυτοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έγινε η καταδρομική επίθεση στην Λευκάδα: 20 χούλιγκαν θέλει να ταυτοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ.
Eurokinissi

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τα επεισόδια χούλιγκαν στη Λευκάδα.

Οι άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Λευκάδας, ερευνώντας έναν κύκλο υπόπτων αποτελούμενο από συνολικά 20 χούλιγκαν.

Από αυτούς οι εφτά συνελήφθησαν, οι έξι ταυτοποιήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία και οι υπόλοιποι αναζητούνται. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι σεσημασμένοι αφού έχουν κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για αδικήματα αθλητικής βίας και δηλώνουν οπαδοί του Παναθηναικού.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δολοφονική καταδρομική ενέργεια» που οργανώθηκε στην Αθήνα και εκτελέστηκε στο νησί του Ιονίου, όπου διεξήχθη ο τελικός μπάσκετ γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Στη Λευκάδα έχει σταλεί κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα που συνεχίζει τις έρευνες, καθώς εκκρεμεί η ταυτοποίηση ακόμα πέντε ατόμων.

Τα επεισόδια έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής από έναν σκληρό πυρήνα χούλιγκαν που γνώριζε σε ποιο ξενοδοχείο θα καταλύσουν οπαδοί του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στη Λευκάδα. Έτσι, ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου με αυτοκίνητα γεμάτα πολεμοφόδια από την Αθήνα, έφτασαν ξημερώματα Κυριακής στο νησί, απείλησαν τον φύλακα της γέφυρας που ενώνει τη Λευκάδα με τη ξηρά για να περάσουν τα οχήματα και επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην είσοδο του νησιού, πίσω από το δημοτικό κήπο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περίπου 100 άτομα φόρεσαν μέσα στα οχήματα κουκούλες, βγήκαν έξω και άρχισαν να χτυπούν με ρόπαλα και καδρόνια όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Συνολικά τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο του ξενοδοχείου και σε 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν μαρτυρίες θυμάτων, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες έψαχναν για μαχαίρια για να τραυματίσουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού. «Δώσε μου μαχαίρι γιατί θα σε γ…», έλεγε χαρακτηριστικά ένας χούλιγκαν σε υπάλληλο εστιατορίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Στο νησί υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις από όμορες περιοχές, ενώ δεν υπήρξε ενίσχυση δυνάμεων από την Αθήνα -παρά την επικινδυνότητα του αγώνα- διότι λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης δεν εγκρίνονται κονδύλια για τέτοιου είδους ταξίδια.

Μετά την καταδρομική ενέργεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες και διέφυγαν με προορισμό την Αθήνα. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου και των γύρω καταστημάτων που είχαν καταγράψει τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων. Σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας οι αξιωματικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησαν τις έρευνες και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν εννιά από τους χούλιγκαν.

Σε εφόδους των αστυνομικών που έγιναν σε οικίες στην Αθήνα συνελήφθησαν δύο 24χρονοι, ένας 26χρονος, ένας 28χρονος, ένας 30χρονος και ένας 34χρονος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Λευκάδα ενώπιον του Εισαγγελέα. Σε παράλληλη έρευνα που έγινε στην πλωτή γέφυρα του νησιού συνελήφθη ακόμα ένας 26χρονος, στο όχημα του οποίου βρέθηκε ρόπαλο μπέιζμπολ (όμοιο με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση) και έτει εξετάζεται η συμμετοχή του στα επεισόδια.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα των παραβάσεων της αθλητικής νομοθεσίας, της έκρηξης, της κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των απλών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράνομης βίας, των διακεκριμένων φθορών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Δημοφιλή