Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία καταδικάζει τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία καταδικάζει τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Eurokinissi

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας καταδικάζει τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών.

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσω Twitter μετά από τις αιματηρές εκρήξεις σε μετρό και αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες. «Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο tweet του.

Μήνυμα συμπαράστασης από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η σκέψη μου και οι προσευχές μου πηγαίνουν στα θύματα και στις οικογένειες τους», έγραψε στο Twitter.

Το ΠΑΣΟΚ

«Η σκέψη μας στον βέλγικο λαό. Θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν. Η Ευρώπη μια οικογένεια απέναντι στην τρομοκρατία και τον φανατισμό» αναφέρει σε μήνυμά που ανήρτησε στο Twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον βελγικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες επιθέσεις αξιοποιούνται για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του λαού» επισημαίνει το ΚΚΕ καταλήγοντας «ο ελληνικός λαός, όλοι οι λαοί, πρέπει να εμποδίσουν τέτοιες εξελίξεις, στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και να επαγρυπνούν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής "μυρίζει μπαρούτι", ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και οι ανταγωνισμοί ισχυρών καπιταλιστικών χωρών οξύνονται επικίνδυνα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Ποτάμι

«Η Ευρώπη, αυτή τη φορά η καρδιά του μηχανισμού της ΕΕ, βίωσε με οδύνη ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα.Σ' αυτό τον παράλογο πόλεμο εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τώρα με τους Βέλγους, με όλους εκείνους που είναι πιθανά θύματα ενός ημιπαράφρονα φανατικού επειδή γεννήθηκαν ή ζουν ή επισκέπτονται περιοχές και χώρες όπου "κατοικεί ο διάβολος"» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και συνεχίζει: «Η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο.Ο φόβος των κληρονόμων του Διαφωτισμού πρέπει να μετατραπεί σε Ορθό Λόγο που θα αποδώσει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά ευθύνες.Και θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά σε φωνές μίσους που ευνοούν χυδαία ένστικτα σαν αυτά των μακελάρηδων. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη τους. Και δεν πρέπει να τους την χαρίσουμε.Διότι έχουμε επιλέξει τον Πολιτισμό από τη Βαρβαρότητα.Οι άνθρωποι του Ποταμιού εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στους συγγενείς των θυμάτων. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε ό,τι χρειαστούν».

Ένωση Κεντρώων

«Άλλο ένα φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης. Δυστυχώς και αυτή τη φορά θρηνήσαμε θύματα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον Βελγικό λαό. Απέναντι στην ωμή βία και την τρομοκρατία ένα έχουμε να πούμε, αργά η γρήγορα η δημοκρατία θα νικήσει» υπογραμμίζει η Ένωση Κεντρώων στην ανακοίνωσή της.

ΑΝΕΛ

«Μαύρη Τρίτη σήμερα για τις Βρυξέλλες -πόλη σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης- αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, από τα αποτρόπαια τρομοκρατικά χτυπήματα στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας που σκόρπισαν το θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό. Είναι η δεύτερη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη μετά από εκείνη στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου του περασμένου έτους» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, προσθέτοντας «δυστυχώς η τρομοκρατία είναι μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες του δυτικού κόσμου, με απρόβλεπτες παρενέργειες».

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε συγκλονισμένοι από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον βελγικό λαό που δοκιμάζεται σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές» καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Δημοφιλή