271 ευρώ χρεώνει η low cost Ryanair, Βρετανούς στις Βρυξέλλες που θέλουν να γυρίσουν σπίτι

271 ευρώ χρεώνει η low cost Ryanair, Βρετανούς στις Βρυξέλλες που θέλουν να γυρίσουν σπίτι
FIVE Ryanair planes!
FIVE Ryanair planes!
Ronnie Macdonald/Flickr

Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής έχει βρεθεί στη Βρετανία η Ryanair καθώς βάσει καταγγελίας που έγινε στη Βουλή των Κοινοτήτων στη Μεγάλη Βρετανία, η αεροπορική εταιρεία φέρεται να χρεώνει περισσότερα από 7.600 ευρώ ευρώ για τα εισιτήρια ομάδας 28 επιβατών που σήμερα, Τρίτη βρίσκονταν στις Βρυξέλλες και ήθελαν – μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε- να αλλάξουν τα εισιτήρια επιστροφής ώστε να ταξιδέψουν το απόγευμα.

Η καταγγελία ήρθε από τον βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, και σκιώδη υπουργό για θέματα μικρών επιχειρήσεων, Μπιλ Εστερσον και όπως ανέφερε οι επιβάτες, ζήτησαν από την εταιρεία να ταξιδέψουν για Αγγλία μια ημέρα και να αλλάξουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Όπως ανέφερε ο κ.Έστερσον για την αλλαγή της πτήσης του ζητήθηκε να καταβάλλουν 271 ευρώ δηλαδή περίπου 7.600 ευρώ ενώ ζήτησε από τους υπουργούς της κυβέρνησης να μεσολαβήσουν τόσο προς την Ryanair όσο και προς άλλες αεροπορικές εταιρείες, ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή ατόμων που βρίσκονται στο Βέλγιο και επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τους επιβατες, η εταιρεία τους ζήτησε από τον καθένα 76 ευρώ για να γίνει η αλλαγή των εισιτηρίων και επιπλέον 195 ευρώ για την κράτηση των θέσεων στη νέα πτήση. Εκπρόσωπος της Ryanair, σχολιάζοντας την καταγγελία στον Ιndependent δικαιολόγησε το υψηλό κόστος λέγοντας πως υπήρχαν διαθέσιμες μόλις 28 θέσεις για την πτήση που ήθελαν να πετάξουν οι 28 επιβάτες...

Η απάντηση της Ryanair

Τη δική της απάντηση για το περιστατικό έδωσε με ανακοίνωσή της η Ryanair, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Το γκρουπ των 28 επιβατών ταξίδευε από το αεροδρόμιο Charleroi των Βρυξελλών στο Μάντσεστερ αύριο (σσ, σήμερα, Τετάρτη) με κόστος 20 βρετανικές λίρες ο καθένας.

Έφτασαν στο γκισέ των εισιτηρίων στο αεροδρόμιο Charleroi το ίδιο πρωί ζητώντας αλλαγή της πτήσης τους από το Charleroi στις Βρυξέλλες και όπως όλοι οι επιβάτες τους προσφέρθηκε η αλλαγή με χρέωση 60 αγγλικές λίρες συν της αναβάθμισης στη διαθέσιμη τιμή των 154 λιρών για τη βραδινή πτήση. Ο λόγος της αναβάθμισης οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχαν μόνο 28 θέσεις ελεύθερες στην απογευματινή πτήση.

Το γκρουπ αυτό δεν αποδέχτηκε την αλλαγή που η εταιρεία προσέφερε, όπως είναι δικαίωμα των πελατών μας και ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε αύριο (σσ Τετάρτη) στην προγραμματισμένη απογευματινή πτήση από το αεροδρόμιο Σαρλερουά των Βρυξελλών.

Από τις 13:30 σήμερα, υπάρχουν μόνο 12 θέσεις διαθέσιμες στην απογευματινή πτήση από το Charleroi προς Μάντσεστερ, καθώς η Ryanair έχει ως προτεραιότητα τις δωρεάν χρεώσεις και μεταφορές επιβατών οι οποίοι ταξιδεύουν σε πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία δημιουργήθηκε σε αυτή την ομάδα, αλλά προτεραιότητά μας είναι να υποδεχτούμε τους επιβάτες από το Ζεβαντόμ των Βρυξελλών και όλοι οι άλλοι οι επιβάτες είναι ελεύθεροι να κάνουν χρήση των αλλαγών που παρέχουμε με τον κανονικό τρόπο»

Δημοφιλή