Οι ιστορίες των θυμάτων των Βρυξελλών: Η μητέρα των διδύμων και ο 19χρονος που έζησε τις επιθέσεις σε Βοστόνη και Παρίσι

Οι ιστορίες των θυμάτων των Βρυξελλών: Η μητέρα των διδύμων και ο 19χρονος που έζησε τις επιθέσεις σε Βοστόνη και Παρίσι
Adelma Marina Tapia Ruiz/facebook

Οι βελγικές αρχές έχουν αρχίσει εξακριβώνουν τις ταυτότητες των νεκρών, των τραυματιών ή των αγνοούμενων από τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, που συγκλόνισαν τον κόσμο, και μαζί αποκαλύπτονται τα τραγικά παιχνίδια που παίζει η μοίρα.

Όπως η ιστορία του 19χρονου Mason Wells, σύμφωνα με τον Guardian, που τραυματίστηκε από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο. Ο Wells ήταν επίσης στο Παρίσι στις περσινές επιθέσεις και στεκόταν στην γραμμή του τερματισμού στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, όπως μεταδίδει το NY Daily News. «Είναι ευλογία από τον Θεό που είναι ζωντανός» είπε ο πατέρας του στο ABC. «Νομίζω ότι η εμπειρία του από την Βοστόνη τον βοήθησε να παραμείνει ψύχραιμος».

Οι αμερικανικές αρχές δεν είχαν δώσει στη δημοσιότητα μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τον αριθμό των Αμερικανών που πέθαναν, τραυματίστηκαν ή αγνοούνται μετά τις επιθέσεις. Ωστόσο αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει γνωστές από τους συγγενείς.

Όπως ένας Αμερικανός πιλότος, η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά του που επίσης τραυματίστηκαν.

Αρκετοί είναι επίσης οι αγνοούμενοι. Η Αμερικανίδα Carolyn Moore ήταν στο αεροδρόμιο καθώς επέστρεφε στην πατρίδα της μετά το ταξίδι που έκανε για να επισκεφθεί την κόρης της και τον γαμπρό της Stephanie και Justin Shults. Η ίδια δεν τραυματίστηκε, αν και βρέθηκε κοντά στην έκρηξη, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με την κόρη της και τον γαμπρό της.

Βέβαια τα θύματα των επιθέσεων δεν είναι μόνο Βέλγοι ή Αμερικανοί.

Η Adelma Tapia Ruiz, 36 ετών από το Περού, ήταν το πρώτο θύμα των επιθέσεων που ταυτοποιήθηκε. Η Ruiz, που ζούσε στις Βρυξέλλες, ήταν στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει συγγενείς του Βέλγου συζύγου της, Christopher Delcambe, που τραυματίστηκε. Ήταν μητέρα δύο δίδυμων 4χρονων κοριτσιών. Σώθηκαν από θαύμα, αλλά η μητέρα τους δεν τα κατάφερε. Λίγο πριν την έκρηξη τα κοριτσάκια βγήκαν από το gate του αεροδρομίου για να παίζουν για λίγο και μαζί τους πήγε και ο πατέρας τους. Έτσι σώθηκαν. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να δουν ξανά ζωντανή την μητέρα τους μετά την έκρηξη. Ο αδερφός της επιβεβαίωσε τον θάνατό της στο Facebook.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και τουλάχιστον 8 Γάλλοι, 3 Ιταλοί, ενώ βάσει αναφορών αγνοείται και ένας Βρετανός που δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του την Τρίτη το πρωί και δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν από τους συγγενείς του από την στιγμή που έγιναν γνωστές οι επιθέσεις. Εκτιμάται ότι πρέπει να ήταν στο μετρό την ώρα της επίθεσης.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες την ημέρα των επιθέσεων είναι και εκείνη του μπασκετμπολίστα Sebastian Bellin, να κείτεται τραυματισμένος στα πόδια στο αεροδρόμιο. Ο Βέλγος-Βραζιλιάνος, που έπαιζε για το Oakland University του Michigan, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια του. Τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν στην ουρά του check-in και σύμφωνα με τον πατέρα του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, τον είχαν αφήσει επί μία ώρα να κείτεται στο πάτωμα, αβοήθητος.

«Πάει καλά, δεδομένων των συνθηκών. Έκανε την πρώτη του επέμβαση σήμερα. Επειδή τον άφησαν επί μια ώρα στο πάτωμα του αεροδρομίου επί μια ώρα, έχασε πολύ αίμα. Έτσι σταθεροποίησαν την κατάσταση της υγείας του και τώρα θα κάνει και άλλη επέμβαση», είπε ο πατέρας του στο CNN. «Μίλησα μαζί του δύο φορές. Ήταν προφανώς σοκαρισμένος. Οι πρώτες λέξεις που βρήκαν από το στόμα του ήταν: “δεν θα πιστέψεις την σφαγή που είδα μπροστά μου”».

Όπως είπε ο πατέρας του η ένταση της έκρηξης τον εκτόξευσε σχεδόν 2 μέτρα στον αέρα και προσγειώθηκε στο πόδι του. Ο ίδιος έμαθε για τον τραυματισμό του γιου του από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα βελγικά μέσα με τον ίδιο να κείτεται αιμόφυρτος στο πάτωμα. «Έχουμε πολλούς γνωστούς στο Βέλγιο και επικοινώνησαν μαζί μου. Μου έστειλαν την φωτογραφία και ρωτούσαν “είναι αλήθεια ο Seb”. Και εδώ στην Καλιφόρνια ήταν 4 το πρωί. Έτσι το μάθαμε», διηγείται ο πατέρας του.

Δημοφιλή