Αμερικανοί που φέρονται να είναι ελληνικής καταγωγής μεταξύ των νεκρών από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Αμερικανοί που φέρονται να είναι ελληνικής καταγωγής μεταξύ των νεκρών από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Facebook

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Παρασκευή ότι τουλάχιστον δύο Αμερικανοί είναι μεταξύ των νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη σύμφωνα με το CBS News και άλλα διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η Washington Post.

Αν και ακόμα οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, θεωρείται ότι πρόκειται για τους Σάσα και Αλεξάντερ Πιντσόφσκι, αδέλφια με ολλανδική υπηκοότητα που ζούσαν στη Νέα Υόρκη. Οι δύο τους έχουν συγγενείς στην Ολλανδία και επέστρεφαν στις ΗΠΑ όταν σκοτώθηκαν.

Honorary Syracuse alumna

Δημοσιεύτηκε από Sascha Pinczowski στις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση που δόθηκε στο CBS News νωρίς την Παρασκευή εκ μέρους της οικογένειας αναφέρει ότι «λάβαμε επιβεβαίωση το πρωί από τις βελγικές αρχές και την ολλανδική πρεσβεία για την ταυτοποίηση των σορών του Αλεξάντερ και της Σάσα».

We are still looking for Alexander Pinczowski and his sister Sascha. They are missing in the Brussels airport attack...

Δημοσιεύτηκε από Karen Jones Cage στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ο Αλεξάντερ Πιντσόφσκι ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη του Τζέιμς Κάιν, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Δανία. Τα δύο αδέλφια φέρονται να μιλούσαν στο τηλέφωνο με τους δικούς τους όταν ακούστηκε έκρηξη και έπεσε η γραμμή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post, ο πατέρας τους είναι από το Μάαστριχτ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη σελίδα της στο Facebook η Σάσα Πιντσόφσκι είχε ως «τόπο καταγωγής» τη Βουλιαγμένη Αττικής, ενώ στο προφίλ της στο LinkedIn (Sascha Pinczowski) αναφέρεται ότι είχε εργαστεί για έναν χρόνο σε εταιρεία στη Βούλα. Στο μεταξύ, σε δημοσίευμα της New York Post αναφέρεται ότι, όπως λένε γνωστοί τους, η μητέρα τους είναι ελληνικής καταγωγής. Η Σάσα εργαζόταν στην εταιρεία Shiraz Events, και εργαζόμενη στην ίδια εταιρεία είπε ότι είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και μεγαλώσει στην Ολλανδία.

Δημοφιλή