Τροχαίο Παντελίδη: Τι δείχνουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. 40 ημέρες μετά. Ο «εγκέφαλος» και οι καταθέσεις

Τροχαίο Παντελίδη: Τι δείχνουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. 40 ημέρες μετά. Ο «εγκέφαλος» και οι καταθέσεις
Eurokinissi

Σαράντα ημέρες μετά τον απρόσμενο θάνατο του Παντελή Παντελίδη που σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, η Αστυνομία συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας περιμένουν τα αποτελέσματα από την εξέταση του «εγκεφάλου» του μοιραίου τζιπ, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί να υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα στο όχημα.

Ο «εγκέφαλος», ο οποίος είναι το όργανο του αυτοκινήτου που «μιλάει» στα δυστυχήματα, εξετάζεται από ειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας «Mercedes-Benz Hellas», το οποίο κλήθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται το τζιπ. «Το όχημα δεν μετακινήθηκε στιγμή για να μην υπάρχουν υπόνοιες για το οτιδήποτε. Το προσωπικό της εταιρίας ήρθε στο σημείο με σύγχρονο εξοπλισμό και έκανε τη δουλειά του. Τα αποτελέσματά τους από την πραγματογνωμοσύνη αυτή θα γίνουν γνωστά σε περίπου ένα μήνα», λέει αστυνομική πηγή.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προσθέτει ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες φαίνεται ότι το τζιπ βρισκόταν σε άριστη κατάσταση, καθώς ήταν καλοσυντηρημένο και είχε καινούργια λάστιχα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δημιουργεί αμφιβολίες για το ποιος ήταν ο οδηγός. «Από τα στοιχεία που έχουμε είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Θα γίνουμε απόλυτα σίγουροι όταν πάρουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που θα πιστοποιούν που καθόταν ο καθένας», τονίζει πηγή από την Τροχαία.

Όσον αφορά στις καταθέσεις η μόνη που έχει μιλήσει στην Αστυνομία είναι η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, η οποία καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Η 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα και φορούσε ζώνη, δεν έχει καταθέσει ακόμα διότι δεν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας της.

Η 30χρονη τη μοιραία ημέρα (18 Φεβρουαρίου 2016) τραυματίστηκε από λαμαρίνα που διαπέρασε το τζιπ στο θώρακα, όπως και στα πάνω και κάτω άκρα. Από λυγισμένη λαμαρίνα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, βρήκε τραγικό θάνατο και ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος έφερε ένα θανατηφόρο τραύμα. Η ίδια εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος

Οι αστυνομικοί τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος, καθώς θα πάρουν συμπληρωματική κατάθεση από την 21χρονη Φρόσω. Όταν έδωσε την πρώτη της κατάθεση βίωνε μετατραυματικό σοκ και έτσι δεν είχε καταφέρει να δώσει πολλά στοιχεία στους άνδρες της Τροχαίας.

Δημοφιλή